Helyi gazdaság

2023.09.09. 17:15

20 millióból lesz zenekari próbaterem Vásárhelyen

Kovács Erika

Aláírták a szerződést, hamarosan kezdődhet a kivitelezés. Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata

Korábban, a 2000-es években a városháza alatt működött a Főnix, majd a Bahnhof szórakozóhely, amelynek a helyszínét most az önkormányzat felújíttatja. A Hódmezővásárhely város gyorshír szolgálata azt írta, kamaratermet alakítanak ki, ahol helyi zenekarok próbálhatnak, tarthatnak stúdióelőadásokat. A kivitelezést két szakaszban valósítják meg. A déli pincerész 20 millió forintból újul meg, a kivitelezés még idén kezdődik, a műemlékvédelmi hatóság felügyelete mellett. 

A hely ideális arra, hogy zenekari próbateremként álljon a fiatalok, vagy a régebb óta fiatalok rendelkezésére – mondta Márki-Zay Péter polgármester. Ott ugyanis senkit nem zavarnak munkaidő után, mert egyik oldalon a gimnázium, a másikon az önkormányzat épülete van, lefelé pedig egy nagy tér van, a strand felé, tehát senkit nem zavarnak a hangos zenével. Ugyanakkor központi helyen van, jól megközelíthető. Előadásokat, közösségi alkalmakat is lehet majd itt szervezni 

– írta a gyorshír szolgálat. A szerződést Novák Péter, a Novák Építész Iroda Kft. vezetőtervezője és Márki-Zay Péter polgármester írták alá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában