75 millió forint támogatást nyertek két projektre

2023.06.29. 07:40

Aszfaltozás és csatornázás Pusztaszeren

A közeljövőben aszfaltozást, útalap készítést és csatornázási munkákat végeznek majd Pusztaszeren. A Szentháromság katolikus templomhoz vezető Dózsa György utca egy része szilárd burkolatot kap, másik hármon pedig az ehhez szükséges útalapot alakítják ki.

Imre Péter

A Dózsa György utcán már elkészült az útalap, aszfaltozásra vár. Fotó: Imre Péter

Top Pluszos pályázaton nyertünk 45 millió forintot, amelynek révén négy utcát fejleszthetünk

 – kezdte beszélgetésünket Szabó Erika, a pusztaszeri önkormányzat pályázati referense. A részletekkel folytatva elmondta: a templomhoz vezető Dózsa György utca Kossuth utca és Hétvezér sor közötti szakaszát aszfaltozzák; a Hétvezér sor, a Mező utca és a Munkástelepen lévő egykori iskola utcáján pedig kialakítják az útalapot. Utóbbiakon a következő lépés már a szilárd burkolat kiépítése lesz, akárcsak a korábban Magyar Falu programban lealapozott Előd és Tas utcán.

A héten kaptam meg a Dózsa György utca építési engedélyét, a másik háromnál csak bejelentési kötelezettsége van az önkormányzatnak. Három árajánlatot kérünk az elvégzendő munkákra, és valószínűleg egy hónapon belül kiderül, melyik cég lesz a kivitelező 

– közölte a szakember.

Majd áttért a szintén aktuális csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére, amelyre 30 milliót nyert a falu, szintén Top Pluszos pályázaton.

Ez a beruházás még tervezési fázisban van, az engedélyes tervek elkészültére várunk. Egyébként a két projektet összehangoltan, párhuzamosan szeretnénk megvalósítani, mert akadnak közös pontok, mindkettőben érintett utcák 

– mondta Szabó Erika. A csapadékvizes munkálatokban a Kossuth és a Mező utca érintett, ezek árkainak felújítása, karbantartása, átereszek építése történik majd meg, hogy a belvízelvezetés még inkább megoldott legyen Pusztaszeren. Előny, hogy záportározót nem kell építeni, ezt a funkciót, a csapadékvíz fogadását a Mező utca végén lévő természetesen keletkezett medence tölti majd be.

Utóbbi projekttel összefüggésben a startmunka mintaprogramban közmunkásaink folyamatosan végzik az árkok takarítását, felújítását, támfalak építését, az eliszaposodott medrek kotrását, ebben már nagy rutinra, gyakorlatra tettek szert. Itt említem meg, hogy a fűnyírás, a parkgondozás is az ő feladatuk, amit lelkiismeretesen végeznek, ez is hozzájárul ahhoz, hogy településünk tiszta és rendezett képet mutat 

– zárta mondandóját a pályázati referens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában