Geoláda-rejtekhely

3 órája

Ünnepi láda lapul az erdőben

Ideiglenes, ünnepi geoláda-rejtekhellyé válik Mikulás alkalmából az ásotthalmi erdészeti iskola tanárának az erdő mélyén lapuló kaptár-könyvtára.

Arany T. János

Különleges méhkaptárat rejt az ásotthalmi erdészeti iskola tanulmányi erdeje. A ládában könyveket tart tulajdonosa, Bánhidy Zoltán, az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nevelőtanára. A belsejét igényesen és ízlésesen tetőszigetelő-fóliával bélelték ki, így védik a könyveket a hőmérsékletváltozás, a nedvesség és a penész ellen. A ládát Túri Róbert tanár úr, a fafaragó szakkör vezetője és egy volt diák, Törökfalvi Bence segített neki elkészíteni.

láda. méhkaptár
Láda az ásotthalmi erdő mélyén. Egyelőre könyveket rejt az egykori méhkaptár, de hamarosan geoláda is lapul majd benne. Fotó: Török János

Hamarosan új szerepet kap az erdő mélyén megbúvó láda. Mikulásra ideiglenes, ünnepi geoládát is tartalmazó ládát csinálnak belőle. A napokban diákjaival ellenőrizték a könyves ládát. Kovács Hannának tetszett az ötlet, javasolta, hogy a tankönyveiket hordják ide. Komolyra fordítva a szót, egy Mi erdőnk magazint vitt magával a nagymamájának, aki remélhetőleg örülni fog a benne lévő zalai recepteknek.

geocaching lényege, hogy egy ládikát elrejtenek egy megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS-készülékkel a megfelelő módon rögzíti a pontos koordinátáit. Ezeket feltöltik a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS-készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában