Mellényes gyerekek foglalták el a Dóm teret – galériával, videóval

Gyerekek hívták fel a figylemet a bizonságos közlekedésre Szegeden. Több százan álltak össze egy „élő" KEVE felirattá a Dóm téren.

Suki Zoltán

A Szegedi Rendőrkapitányság és a Szegedi Tankerületi Központ tartott közös flashmobot kedden a Dóm téren.

Karnok Csaba
Élvezték a gyerekek a közös akciót. Fotó: Karnok Csaba

 

Azért jöttünk most ide, hogy felhívjuk a figyelmet a közlekedésben a láthatóság fontosságára. Ez főleg most lényeges, hiszen ősszel romlanak a látási viszonyok

 – mondta Pajor Zsombor, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola tanulója, aki maga is részt vett a villámcsődületben.

A fiú elárulta, hogy biciklivel jár iskolába, és rendszeresen használ láthatósági mellényt és sisakot is. A gyerekek egyébként a KEVE feliratot alkották meg, betűnként összeállva. 

Azt pedig már a Csongrád-Csanád Vármegyei Főkapitányság szóvivője mondta el, hogy az eseményre több száz gyerek érkezett, mindegyikőjük láthatósági mellényben. 

A gyerekek szerves részei a forgalomnak, és nagyon fontos, hogy minél fiatalabb korban felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos a láthatóság. Az év mostani időszakában a romló látási viszonyok miatt kiemelt jelentőségű, hogy mindenki szerelje fel kerékpárját és rollerét a kötelező tartozékokkal. A rendhagyó kezdeményezésben a tanulók ezekre, a balesetmegelőzési szempontból elengedhetetlen szabályokra hívják fel most a közlekedők figyelmét 

– tette hozzá Vad Róbert. 

A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága még 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” vagyis a KEVE néven kidolgozott, biztonságos közlekedésre nevelő programját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában