Szegedi hírek

2023.09.25. 14:40

Sikeres volt a Zenés szombat

Imre Péter Géza

Jó volt a hangulat a rendezvényen. Fotó: Imre Péter

A Dankó Pista Nótakórus a hétvégén tartotta Zenés szombat délután elnevezésű debütáló rendezvényét a Senior Centerben. Az eseményen a házigazdákon kívül Csótiné Julianna magyarnóta énekes, a Dél-Alföldi Harmonikabarátok Egyesületétől Bakos József és Antal János, a Kisteleki Citerazenekar, a Dékány Éva-Túri János duó és a szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület lépett fel, szórakoztatva a közönséget és dalos társaikat.

Fotó: Imre Péter

A nótakórus már egy ideje a Senior Centerben próbálhat, mert Tóth Ildikó intézményvezető, az önkormányzat idősügyi referense befogadta a 2006 óta működő – ahogy a szórólapjukon olvasható – nótaszerető nyugdíjas egyesületet, és szabadidejében szombaton is ott volt velük. Remek hangulat kerekedett, sok ismert dalt a közönség együtt énekelt az aktuális fellépőkkel, gyakran csattant a taps és a vastaps, amikor pedig a harmonikások következtek, mulatott a publikum.

Fotó: Imre Péter

Ez volt az első ilyen rendezvényünk, szeretnénk ezzel hagyományt teremteni és minden évben megtartani egyszer-kétszer. De egy kis kényszerszünet következik a nótakórus életében is, hiszen november 1-én megkezdődik a Senior Center felújítása, amelynek a munkáltai, ahogy tudjuk, 5 hónapig tartanak majd

 – mondta el Varga Sándorné Ida mama, a Dankó Pista Nótakórus programjainak egyik szervezője.

De addig még van egy kis idő, például arra, hogy október 19-én 16 órától az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezzenek műsorukkal, a helyszín az Eszperantó utca center lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában