A térség fontos turisztikai vonzerejévé vált a vállalkozás

2023.08.14. 09:30

Idén harmincéves a Zákányszékről indult Balatoni Madárkert – Fotók

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a Zákányszékről indult Madárkert, ami azóta már Balatoni Madárkert néven üzemel. Fotóriporter kollégánk a jubileum alkalmából ellátogatott a Kerekibe költözött díszmadár és kisállatparkba.

Arany T. János

A Zákányszéki Madárkertet 1993-ban alapították. Az egzotikus díszmadárparkban tekinthetők meg a hobbiállatként tenyésztett madárfajok egyedei. A madárkert közel negyed évszázados fennállás után 2017-ben zárta be kapuit és Balatoni Madárkert néven működik azóta is Kerekiben. Fotók: Török János

Fotó: Török János

A Madárkert 1993-ban létesült Zákányszéken, ez volt az első hazai látogatható díszmadár- és hobbiállattenyészet. Alapítója Rácz Sándor és Ráczné Csóti Tímea díszmadártenyésztők.

Az állatok szinte folyamatos ellátást és felügyeletet igényelnek, így pihenésre nem sok idő maradt. A fenntartás egyre többször ütközött nehézségekbe, fejlesztésekre volt szükség. Több tényező figyelembe vételével arra a döntésre jutottunk, hogy a Madárkertet egy szívünkhöz közel álló, békés helyre költöztetjük át. Kerekire esett a választásunk, ami minden szempontból ideális, csodálatos környezet. Állatainknak megfelelő, színvonalas körülményeket tudunk biztosítani. A munkálatok 2017. februárjában kezdődtek meg. 2018. márciusban megnyitottunk és azóta több fejlesztés, érdekes és egzotikus növények telepítése, terület- és szolgáltatásbővítés valósult meg 

– idézte fel az elmúlt három évtized fontosabb eseményeit Tímea. A terület folyamatosan fejlődik, mára a térség legvonzóbb turisztikai attrakcióvá vált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában