Szegedi hírek

2024.09.10. 10:32

Csaknem tízmilliós Harley-t tesztelt Juronics

Arany T. János

https://www.instagram.com/juronicstamas/

Egy Pan Americát tesztelt a múlt hétvégén Juronics Tamás Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas magyar táncművész és koreográfus, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Juronics 1987-ben végezte el a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatát, ekkor a Szegedi Balett táncosa, 1990-től magántáncosa, 1991-től pedig koreográfusa lett. Nevéhez több mint 50 koreográfia fűződik. 1993 óta a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője. 2008-tól 2013-ig a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója volt.

Régóta motorozik, van egy épített Harley-Davidson Electra Glide-ja, rajongása az amerikai motorok iránt nem új keletű.

– Nekem a motoron ülő ember mint fogalom, nagyon különleges, és közel áll hozzám. Mostanában ritkán tudom elővenni, de régebben jártam nagy motoros túrákra. A Harley-Davidson gyerekkori vágy volt, szóval nem a kapuzárási pánik része. Ez a fajta lassú motorozás, amit ezek a motorok kínálnak. ebben az életszakaszban, amiben vagyok, nagyon illik hozzám. A legendás 66-os úton egyszer nagyon szívesen végigrobognék – így beszélt a motorozásról a roadster.hu magazinnak.

Szerkesztőségünk motorozáshoz némileg értő kollégái szerint a magasabb építésű, túrásabb Pan America jobban illik Juronics Tamás magasságához, és inkább alkalmas kontinenseket átszelő túrákra mint az alacsony Electra Glide.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!