Helyi bulvár, celeb

2024.08.28. 19:49

Vérontásszerű jelenet

Suki Zoltán

Fotó: MTI

Ne tévesszen meg senkit a fotó, nem Quentin Tarantino eddig eltitkolt filmjének kópiájára bukkantunk (sajnos), és nem onnan vágtuk ki a képet, de még csak nem is az új Zombieland egyik kockáját látják. Egy csupán egy kiváló fotó a kelet-spanyolországi Bunolban évente megrendezett Tomatina fesztiválról, vagyis nem vérontást látunk. Ha legközelebb nem a SZIN-re mennének, akkor jó ha tudják, hogy Spanyolország leghíresebb buliját minden évben augusztus utolsó szerdáján rendezik a Valenciától mindössze 40 kilométerre fekvő városkában, már 1945 óta. A fesztivál lényege nagyjából az, hogy az emberek szanaszét dobálják egymást paradicsommal, ezért is a Nagy Paradicsomcsata a hivatalos neve. 

Az őrület egy tradicionális városi ünnepség botrányba fulladásából alakult ki. Barcelona és Valencia tartományi városokban népszerű, „Óriások és Nagyfejűek” fiesztáján, pár helyi fiatal helyet próbált törni magának, hogy az első sorból élvezhessék a felvonulást. A nagy igyekezetben azonban, véletlen fellökték a táncoló óriásfigurákat kísérő rezesbanda egyik tagját, aki dühében vagdalkozni kezdett. Az eset pont egy zöldségárus standja előtt történt, így adódott, hogy a keze ügyébe eső paradicsomok záporozni kezdtek a fiatalok felé, akik a buli hevében visszadobálták a zöldséget. Innen pedig már az egész történelem. Néha ugyan egy-két szem kifolyik, de a bulit ennek ellenére mindig megrendezik a bikaviadalokhoz hasonlóan, a spanyolok nem alkusznak! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!