Labdarúgó NB I

2 órája

Hajrágóllal verte a Puskás Akadémia a Debrecent

A Puskás Akadémia a 89. percben szerzett góllal győzte le a vendég Debrecent pénteken, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának nyitómeccsén.

MW

Máté Csaba, a DVSC vezetőedzője

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

A felcsúti együttes sorrendben nyolcadik hazai bajnokiját nyerte meg, míg Máté Csaba irányításával a DVSC harmadszor is vereséget szenvedett.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC 1-0 (0-0) 

Pancho Aréna, v.: Rúsz

gólszerző: Golla (89.)

sárga lap: Duarte (41.), Colley (94.) illetve Lagator (33.), Szűcs T. (49.), Megyeri (74.)

Puskás Akadémia: 

Pécsi - Maceiras, Golla, Szolnoki (Kerezsi, 79.), Stronati - Duarte, Plsek (Favorov, 62.), Nissila (Puljic, 72.) - Soisalo (Levi, 62.), Colley, Nagy Zs.

DVSC: 

Megyeri - Szécsi, Kocsis G., Dreskovic, Pellumbi (Sagojan, 91.), Ferenczi - Lagator, Szűcs T., Dzsudzsák (Szuhodovszki, 66.) - Dominges (Vajda B., 76.), Silue (Bárány, 66.)

A megerősített védelemmel felálló Debrecen kezdte jobban a találkozót, de csak oldalhálóig jutott. A Puskás Akadémia a félidő közepétől átvette a játék irányítását, sorra dolgozta ki a helyzeteket a vendégkapu előtt és egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztázniuk a védőknek.

Lesgóllal kezdte a második játékrészt a hazai gárda, amely beszorította ellenfelét a saját tizenhatosára. Amikor kiszabadult a szorításból a DVSC, akkor kisebb tűzijátékot rendezett a hazai kapunál. Néhány percig tartott csak a debreceni lendület, mert a cserepadról az összes támadóját bevető Puskás Akadémia ismét nagy erőkkel támadott.

Meglepő módon először a Debrecen állt közelebb a gólszerzéshez, amikor Bárány Donát fejese a kapufán csattant. Végül a győztes találatot a felcsútiak szerezték meg, Wojciech Golla fejesből volt eredményes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában