Váratlan segítség

12 órája

Sallai remek bemutatkozása sokat érhet a férfi kosárlabda-válogatottnak is (videó)

A Galatasaray és a Fenerbahce párharca komoly indulatokat képes kiváltani Törökországban. A két klub legutóbbi futballrangadójának már Sallai Roland is tevékeny részese volt, a magyar támadót bevető Galatasaray 3–1-es győzelmet ünnepelhetett. Arra Sallai biztosan nem gondolt, hogy ezzel a győzelemmel közvetve a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak is segít.

MW

Sofyan Amrabat (balra), a Fenerbahce játékosa és Sallai Roland a Fenerbahce és a Galatasaray közötti mérkőzésen 2024. szeptember 21-én

Forrás: Anadolu via AFP

Fotó: Ahmet Okatali

A török labdarúgó-bajnokság rangadóján a Galatasaray 3–1-re győzött a Fenerbahce vendégeként. A Galatasaray csapatában bemutatkozott Sallai Roland, akinek a lehetséges szerepével kapcsolatban több dolog is kiderült a találkozón – írta meg korábban az Origo.

Sallai jól szállt be

Sallai Roland szeptemberben váltott klubot: a magyar támadó hat Freiburgban töltött év után a Galatasaray futballistája lett. Az 54-szeres magyar válogatott támadót a Harry Potternek becézett Kerem Aktürkoglu helyére igazolta a Galatasaray, a török játékos ugyanis a Benficához igazolt. Dzsudzsák Balázs korábban arról beszélt, hogy a Freiburgból átigazolt Sallainak remek lehetőség a csapatváltás, a Fener ellen viszont kiderült, egy Angliát is megjárt futballistát, Yunus Akgünt kell kiszorítania a kezdőcsapatból. Akgün jól játszott a Fenerbahce ellen, végig a pályán maradhatott, de a hét eddigi tétmérkőzésen csupán egy gólt szerzett. Bár Sallai gólt nem szerzett, de csereként beszállva jó játékkal járult hozzá a 3–1-es sikerhez. A kétgólos előny tudatában a becserélése után a magyar játékosnak már inkább a védekezésben kellett segítenie, összesen tízszer ért labdába, a hat passzából öt sikeres volt, emellett pedig egy kulcspasszt is kiosztott. Négy párharcából kettőt megnyert, háromszor vesztett labdát, egyszer pedig szabálytalankodtak vele szemben. Azzal Sallai is tisztában lehetett, hogy ez a találkozó több egyszerű futballmeccsnél, de arra a következményre sem ő, sem más nem gondolhatott, ami a magyar férfi kosárlabda-válogatottat is érintheti.

Váratlan segítség a kosarasoknak

A Galatasaray és a Fenerbahce nemcsak futballban, hanem kosárlabdában is kiélezett rivalizálást folytat, sőt utóbbi sportágban talán még jelentősebbet, hiszen kosárban a török élklubok Európa közvetlen élmezőnyének tagjai – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A két török csúcsklub közötti rivalizálás pedig természetesen nem válik szét, a kosárlabda-rajongók is követik a futballt és viszont. Kedden a Galatasaray az aktuális Euroliga-címvédő görög Panathinaikosz ellen játszott felkészülési mérkőzést, s a görögök edzője, a Galatasaray-kötődésű Ergin Ataman kezeivel üzent a piros-sárgák szurkolóinak: egy félreérthetetlen a gesztus: 3–1, ennyire nyert a futballpályán a Galatasaray a Fenerbahce ellen. Ez a zrika önmagában talán még belefért volna a Fenerbahce oldalán, a bökkenő azonban, hogy Ataman amellett, hogy a Panathinaikosz edzője, egyben a török szövetségi kapitány is. A Fenerbahce pedig hivatalosan bejelentette, hogy az eset után nem engedi el a játékosait a török válogatottba, amíg Ergin Ataman a szövetségi kapitány – írta meg a Magyar Nemzet

Ergin Ataman később elnézést kért tettéért, de ezzel egyelőre nem hatotta meg a Fenerbahce vezetőségét. És miért is fontos ez? A török nemzeti csapat legközelebb november 22-én és 25-én a magyar válogatott ellen lép pályára Eb-selejtezőn. A meccsek egyértelmű esélyese Törökország, ám a mieinknek segíthet az ellenfélnél tapasztalható extrém széthúzás vagy akár fontos játékosok hiánya. És ez részben köszönhető a Fenerbache ellen remekül beszálló Sallai Rolandnak is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában