Foci

2024.08.05. 09:58

Az Újpest edzője a hihetetlen öngól miatt értetlenkedik (videó)

A paksiak mestere, Bognár György attól tartott, hogy döntetlenre mentik a meccset a fővárosiak.

MW

Hiába egyenlített az Újpest, Pakson is kikapott

Forrás: paksifc.hu

Az olimpia árnyékában az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2024/2025-ös idényének második fordulója is lezajlott vasárnap, amely után már csak három csapat, az Újpest, a Zalaegerszeg és az ETO FC Győr nyeretlen. A lila fehérek újabb vereségéhez egy elképesztő öngól is hozzájárult, de Újpest vezetőedzője, Bartosz Grzelak szerint nem ezért kaptak ki.

A Paks hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpest csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában, míg a Puskás Akadémia ugyanilyen arányban nyert otthon a Zalaegerszeg ellen – írta meg korábban az Origo. A Paks három nappal azután lépett ismét pályára, hogy csütörtökön, Larnacán továbbjutott a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, a vendégeknél pedig a válogatott támadó, Csoboth Kevin nem került be a meccskeretbe, miután a játékjogának értékesítése kapcsán a klub tárgyalásban áll.

Nem lehet kifogás

A Paks Joao Nunes 35. percben vétett öngóljával került előnybe vasárnap, vendéglátóként az Újpest ellen. A fővárosiak ezt követően még egyenlítettek, végül a 90+2. percben kapott újabb találattal 2-1-re kikaptak, így két kör után nyeretlenül állnak – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A fővárosiak vezetőedzője nem érti, hogy kaphattak olyan gólt, mint az első találat volt.

– Soha nem láttam még ilyen gólt. Az biztos, hogy az ötösön belül volt kontakt a kapussal, ilyenkor kifelé szabadrúgást kellene ítélni. Most megtanultam, hogy ilyen gólt is lehet kapni – mondta el Bartosz Grzelak. 

–  Ez nem kifogás, nem vádolhatjuk a játékvezetőt, nem miatta veszítettünk. Egyszerűen nem játszottunk jól az első félidőben, még akkor is, ha igazságtalan volt ez a gól. Tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz könnyű a szezon eleje, sok az új játékosunk, de ettől függetlenül csalódottak vagyunk – tette hozzá a lilák mestere. A két mérkőzés után négy ponttal álló paksi együttes vezetőedzője, Bognár György arról beszélt, hogy a 60. perc után úgy érezte, elfogyott egy-két játékosa.

– Szerintem megérdemelten nyertünk. Egy picivel jobban játszottunk, mint az Újpest, bár volt egy időszak a második félidő közepén, amikor nagyon nyomtak. De összességében, a három kapufát is figyelembe véve – amiből kettő kijátszott ziccer volt –, a helyzetek alapján megérdemelt a sikerünk – nyilatkozta a paksiak edzője, akinek megfordult a fejében, hogy a meccs döntetlen is lehet. 

–  A hatvanadik perctől azt éreztem, hogy elfogyott egy-két játékosunk, a cseréket is úgy kellett ütemezni, hogy a három nappal ezelőtti meccs azért még benne van a lábakban. Nem egyforma dinamikában futballoztunk, ebben az időszakban kevesebbet mutattunk abból, mint amit játszani szoktunk  – nyilatkozta Bognár György. Két játéknap után az MTK Budapest vezeti a bajnokság tabelláját, megelőzve a szintén hatpontos Puskás Akadémiát.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Paksi FC-Újpest FC 2-1 (1-0)
gólszerzők: Nunes (36., öngól), Windecker (92.), illetve Ljujic (81.)
sárga lap: Kovács K. (24.), Kinyik (32.), Mezei (45.), illetve Gergényi (35.), Ljujic (65.)

Puskás Akadémia FC-Zalaegerszegi TE 2-1 (1-0)
gólszerzők: Plsek (5.), Nagy Zs. (90.), illetve Sajbán (65.)
sárga lap: Nagy Zs. (37.), Szolnoki (50.), Maceiras (62.), illetve Medgyes (44.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában