Keddi színes hírek

2024.06.25. 08:00

Szerb szurkolók őrjöngtek Münchenben (videó)

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Szerb szurkolók városnézése Münchenben

Forrás: X-képkocka

Szerb szurkolók őrjöngtek Münchenben (videó)

A B92 Sport X-csatornája tett közzé egy felvételt, amin szerb szurkolók csaptak össze német rendőrökkel a Dánia–Szerbia mérkőzés előtt. 

A videó tanúsága szerint mindössze egy rendbontót tudtak letartóztatni a rendfenntartóknak, ahhoz is többszörös túlerőre volt szükségük – írja a Mandiner

Alan Shearer: a játékvezető szörnyű ítéletet hozott, tizenegyest vett el a skótoktól

A Skócia–Magyarország összecsapás egyik sokat vitatott jelenetéről kérdezték az angol focilegendát. Mint ismert, a második játékrész felénél a skót csapat tizenegyest reklamált, miután Willi Orbán és Stuart Armstrong ütközött a tizenhatoson belül. Ugyanakkor a játékvezető nem ítélt büntetőt. 

Chelsea v Liverpool: The Emirates FA Cup Final
Alan Shearer
Fotó: - / Forrás: AFP

A jelenleg a BBC szakkommentátoraként tevékenykedő korábbi angol klasszis az argentin játékvezető, Facundo Tello ítéletéről a következőképp vélekedett:

Nálam ez tiszta tizenegyes volt.

Majd azzal folytatta, „szerintem a tőle jobbra lévő játékvezető is remekül rálátott a szituációra. Ez azon kevés alkalmak egyike volt, amikor Skócia valóban áthatolt a magyar védelmen, és úgy vélem, hogy a játékvezető szörnyű ítéletet hozott. Orbán jobb térde egyértelműen az ellenfél jobb vádliját találta el. Számomra ez egyértelmű tizenegyes, bármikor is kérdezik.”

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Balhé a horvát–olasz meccs után: négyen megsérültek, tizenegy személyt letartoztattak Lipcsében

Négyen megsérültek, tizenegy személyt pedig bűncselekmény elkövetésének gyanújával letartoztattak Lipcsében, a hétfő esti horvát-olasz labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés után.

Euro 2024: Croatia - Italy
Horvát szurkolók egy közel húszfős csoportja támadt rá olasz szimpatizánsokra éjjel
Fotó: Jan Woitas / Forrás: AFP

A helyi rendőrség keddi közleménye szerint horvát szurkolók egy közel húszfős csoportja támadt rá olasz szimpatizánsokra éjjel. A sérültek közül kettő kórházi kezelést kapott. A tizenegy gyanúsított ellen súlyos testi sértés a vád.

Az 1-1-es döntetlennel zárult mérkőzésen kétezer rendfenntartó látott el szolgálatot, 45 esetben - döntő részben pirotechnikai eszközök használata miatt – szabálysértést rögzítettek.

A német rendőrség azt is közölte, hogy nyolc horvát szurkolót - akiktől korábban megtagadták a belépést az országba - elfogtak, és őrizetbe vettek.

Marco Rossiék meglátogatták Varga Barnabást a kórházban, kép is készült a találkozásról

Marco Rossi vezetésével a szakmai stáb néhány tagja valamint a játékosok képviseletében Botka Endre meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást.  A Skócia ellen súlyos sérülést szenvedett középcsatár örült a látogatóknak, mi több, holnap talán visszatér közéjük Allgäuba – írja a Magyar Nemzet.

Zaccagni nem döntötte meg Csoboth rekordját

Mattia Zaccagni 98. percben született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének olasz rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzői között – emelte ki keddi összefoglalójában az IFFHS a horvát-olasz (1-1) meccsről írva.

Euro 2024: Croatia - Italy
 Mattia Zaccagni ünnepli a gólját
Fotó: ROBERT MICHAEL / Forrás: AFP

Ugyanakkor 

Zaccagni Olaszország csoportmásodik helyét jelentő egyenlítő találatával is elmarad az abszolút rangsorban éllovas Csoboth Kevin mögött, akinek vasárnap este a skótok feletti magyar győzelmet eredményező gólja 99 perc 32 másodpercnél esett.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a németországi Eb 11. játéknapjának érdekességeit csokorba szedve azt is kiemelte, hogy Olaszország a legutóbbi kilenc egymás elleni mérkőzés egyikén sem tudta legyőzni Horvátországot (3 horvát győzelem mellett 6 döntetlen született). A Squadra Azzurra egyetlen győzelmét ebben a párosításban a második világháború idején, 1942. április 5-én, egy genovai barátságos meccsen aratta.

Gianluigi Donnarumma az első olasz kapus, aki tizenegyest hárított az Eb-n, azt követően, hogy Gianluigi Buffon 2008-ban Románia ellen büntetőt védett. 

Ugyanakkor Luka Modric, aki az elrontott tizenegyese után akcióból bevette Donnarumma hálóját, 38 évesen és 289 naposan az Eb-k legidősebb gólszerzőjévé vált.

Az albánokat is legyűrő (1-0), így százszázalékos teljesítménnyel csoportelső Spanyolország másodszor nyerte meg mindhárom mérkőzését az Eb csoportkörében, hasonlóra 2008-ban volt képes, amikor Európa-bajnok lett. A spanyol futballmérleg tökéletes maradt Albániával szemben, melyet eddig mind a kilenc összecsapáson legyőztek az ibériaiak. A vonatkozó lajstromban második Liechtenstein és Málta, ellenük 8/8-as a mérkőzés/győzelem mutatója Spanyolországnak.  

Ferran Torres 20. gólját szerezte a spanyol válogatottban; ő a második, aki elérte ezt a határt, mielőtt 25 éves lett volna, az élen Raúl áll, aki 28 találatnál tartott ebben az életkorban – írta az IFFHS.

Az olaszok kapitánya részvétét fejezte ki a gyászoló riporternek (videó)

A hétfő esti olasz–horvát mérkőzés előtt Luciano Spalletti szívmelengető gesztust tett, meglátogatta a Sky Sports Italia riporterét, Marco Nosottit, akinek a közelmúltban halt meg a felesége – tudta meg az Origo. 

Croatia v Italy - EURO 2024
Luciano Spalletti vigasztalt egy gyászoló újságírót
Fotó: Halil Sağırkaya  / Forrás: AFP

A gyászoló újságíró a tragédia után azonnal hazautazott Olaszországba, majd a fontos összecsapás előtt tért vissza Lipcsébe, ahol a szövetségi kapitány odament Nosottihoz, és barátilag átölelte, miközben odasúgott neki néhány támogató szót. 

Focirajongó kebelcsodák csatája: olasz–horvát meccs a lelátón 

Az már tegnap eldőlt, hogy Olaszország csoportmásodikként bejutott a nyolcaddöntőbe, miután drámai meccsen, a 98. percben rúgott góllal 1–1-es döntetlenre mentette a Horvátország elleni összecsapást. Az olasz–horvát párharc után levezetésképpen nézzük meg a két nemzet focirajongó modelljeit is.

Ivana Knöll horvát influenszer és futballszurkoló hétfőn is a helyszínen biztatta Modricékat a lipcsei stadionban. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Croatia v Italy
Ivana Knöll
Fotó: Odd Andersen / Forrás: AFP

Ez nem meglepő, mert az előző két meccsre is kilátogatott a feltűnő szépség, sőt a horvát–albán összecsapás előtt még az ellenfél szurkolóival is fotózkodott

Euro 2024: Croatia - Italy
Ivana Knöll a lipcsei stadionban
Fotó: Jan Woitas / Forrás: AFP

Ivana Knöll legnagyobb sajnálatára a németországi Eb-n győztes mérkőzésen nem láthatta kedvenceit, hiszen Horvátország két döntetlennel és egy vereséggel 2 ponttal a csoport harmadik helyén végzett. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Croatia v Italy
Ivana Knöll a lipcsei stadionban 
Fotó: Odd Andersen / Forrás: AFP

Az egykori szépségkirálynő a közösségi oldalán tett egyértelmű utalást arra, hogy a nyolc percet hosszabbító holland bíró a felelős a horvátok pontvesztéséért.

Ivana Knöll
Ivana Knöll reakciója a horvátok drámai bukása után
Fotó: Instagram/knolldoll

A szókimondó olasz Paola Saulino OnlyFans-modell merész ígéretet tett az Európa-bajnokság előtt – azt mondta, hogy szenvedélyét és büszkeségét fejezi ki azzal, hogy meztelenül elénekli a himnuszt. Azt sajnos nem tudjuk, hogy ez már megtörtént-e, viszont lenge ruhás képeket tudunk mutatni a hazája válogatottjáért és Napoliért rajongó modellről. 

Forrás: Paola Saulino Instagram-oldala

Saulino egyébként azzal vált ismertté, hogy korábban a Chelsea egyik focistájának volt a szeretője.

Forrás: Paola Saulino Facebook-oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában