Spalletti bírálta a játékosait

2024.06.25. 10:43

Áruló van az olaszok között? Del Piero legendás gólját idézte meg a horvát meccs hőse (videó)

Olaszország drámai végjáték után biztosította be másodikként a továbbjutását a labdarúgó-Európa-bajnokság B csoportjában. Luciano Spalletti a 98. percben rúgott találattal egyenlített 1–1-re Horvátország ellen, Mattia Zaccagni bombagólt vágott a mérkőzés utolsó pillanataiban. Az olaszok gólszerzőjét a drámai találata Alessandro Del Piero góljára emlékeztette.

MW

Zaccagni gólt szerez, és egyenlít 1:1-re

Forrás: AFP

Fotó: Hendrick Schmidt

Olaszország a horvátok elleni 1–1-es döntetlennel Spanyolország mögött másodikként továbbjutott a B csoportból a labdarúgó-Európa-bajnokságon, Luciano Spalletti mégsem elégedett. Az olaszok kapitánya bírálta a játékosait, majd szörnyű vádat fogalmazott meg – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Euro 2024: Croatia - Italy
Luciano Spalletti, az olaszok edzője ünnepel a meccs után
Fotó: Robert Michael / Forrás: AFP

Szívesség a magyaroknak

Luka Modric góljával a horvátok szereztek vezetést a második félidőben, és sokáig úgy tűnt, ezzel a találattal nyernek és továbbjutnak a B csoportból. Az olaszok azonban nem adták fel, és a 8 perces hosszabbítás utolsó pillanatában, a 98. percben kiegyenlítettek Mattia Zaccagni gyönyörű góljával. Az 1–1-es eredménynek köszönhetően Olaszország csoportmásodik lett a spanyolok mögött, míg a horvátok kiestek – írta meg korábban az Origo.

Mindez Marco Rossi csapatának is remek hír, hiszen a csoportharmadikok között megelőzi a horvátokat, a magyar továbbjutáshoz pedig már csak az kell, hogy Anglia legyőzze Szlovéniát kedden. Az olaszok értelemszerűen boldogok voltak az utolsó pillanatban kiharcolt döntetlen miatt, de a sajtótájékoztatón az egyik olasz újságíró kérdése furcsa reakciót váltott ki a taljánok vezetőedzőjéből, Luciano Spallettiből – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Az olaszok ugyanis a horvátok ellen egy 3-5-2-es hadrendben futballoztak, ami merőben más volt, mint a spanyolok elleni vesztes találkozón. Az egyik olasz újságíró elő is hozakodott ezzel, miszerint a játékosok is örültek a megváltozott felállásnak, mire Spalletti kifakadt.

Áruló a sorok között

Az olaszok kapitánya szerint ugyanis arról senkinek sem szabadna tudnia, hogy mi történik az öltözőben, miről beszélgetnek egymás között a játékosok, illetve a játékosok és az edzői stáb tagjai.

Nyilvánvalóan van valaki a csapatban, aki információkat szivárogtat ki, hatalmas károkat okozva ezzel a válogatottnak

– árulta el az olasz szakember, aki később aztán kioktatott egy újságírót is

Az első félidőben nagyon félénken futballoztunk. Később is kevés helyzetet dolgoztunk ki. Kevés helyzetből pedig csak kevés gólt lehet szerezni. Egyelőre inkább csak villanásokat láttam a csapattól

– dohogott az olaszok szövetségi kapitánya, hozzátéve, tudja, hogy a csapata sokkal többre képes ennél

Spalletti, ha másnak nem, Mattia Zaccagni óriási góljának biztosan örült. A Lazio futballistáját a drámai találata Alessandro Del Piero góljára emlékeztette, aki a 2006-os vb elődöntőjében hasonló módon volt eredményes a németek elleni elődöntőben.

Del Piero volt a példaképem, a gyerekkori poszterhősöm. Őszintén szólva nem is tudtam, hogy ez volt a meccs utolsó rúgása. Amikor hozzám került a labda, nem igazán gondolkodtam, csak cselekedtem

– árulta el az olasz válogatott játékos. Az olaszok a továbbjutásuknak köszönhetően a nyolcaddöntőben Svájc ellen lépnek majd pályára június 29-én, Berlinben.

B csoport 3. forduló:

Spanyolország–Albánia 1–0
gólszerző: Ferran Torres (13.).

Horvátország–Olaszország 1–1
gólszerző: Modric (55.), illetve Zaccagni (90+8.).

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 9, 2. Olaszország 4, 3. Horvátország 2, 4. Albánia 1.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában