Dankó Pista Expressz

2008.10.16. 21:35

Végleg búcsúzik Szegedtől a CPg, talán.

Utoljára zenél a szegedi közönségnek a legendás CPg október 17-én este a Fészek 2-ben.

A nyolcvanas években zenéjük miatt még a Kádár-rendszer börtöneit is megjárt zenekar tagjai decemberben a fővárosi közönségtől is búcsút vesznek az A38-on, majd (elméletileg) végleg lezárul minden idők egyik legbotrányosabb, legellentmondásosabb magyar zenekarának története.

A szegedi koncert helyszínéül szolgáló Fészek 2 valójában a régi Tisza Gyöngye Diszkó épületét takarja, így már minden bizonnyal többeknek ismerős, mint új nevén. A CPg mellett ezen az estén fellép még másik két meghatározó hazai punkzenekar, az Aurora és a Prosectura is.

A CPg-hez közel álló forrásaink szerint a péntek esti búcsúkoncert miatt egyébként egyáltalán nem érdemes végleg temetni a bandát, feltehetően fog még együtt zenélni az elkövetkező években - például egy-egy fesztivál alkalmával, de könnyen lehet, hogy Szegeden is - a már egyébként is leginkább csak alkalmanként összeálló zenekar.

(A CPg amúgy - legenda ide, legenda oda - idén először lépett fel a Szegedi Ifjúsági Napokon, ennek apropóján augusztusban egy rövid interjú készült velük a Délmagyarország számára, ami itt olvasható.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!