Az orosz–ukrán háború egyik hozadéka, hogy egyre több termékben helyettesítik a napraforgóolajat hazánkban sertészsírral, de repce-, szója- és pálmaolajat is használhatnak a gyártók. A csipszektől a gyorsfagyasztott hasábburgonyán át a tengeri herkentyűkig egyre több élelmiszernél változtatnak az összetevőkön.
Az ukrán háború miatt alapanyag-beszerzési problémák jelentkeztek2022.05.28. 07:00
Sertészsírral helyettesítik az olajat bizonyos konzervekben – közölte szerkesztőségünkkel a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A Szegedi Paprika Zrt. 35 konzervjében cserélte már zsírra az olajat, úgyhogy akiknek ügyelniük kell arra, hogy mennyi koleszterint fogyaszthatnak egy nap, érdemes nem megszokásból vásárolniuk.
Répa, borsó, kukorica, bab, paradicsom – bőséges a kínálat konzervekből, amikből ízletes ételeket készíthetünk a járvány idején. Így a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásunk egy részéről is gondoskodunk. Vásárlás után fertőtlenítsük le a konzervdobozokat.