Szeged első nyitott közösségi komposztálóját építették meg szombaton délután és adták át önkéntesek az Ág utca 2. mögötti zöldterületen. Nyers konyhai hulladékát bárki odaviheti és idővel kiváló humusz lesz belőle.
Megkóstolták a fűszer- és gyógynövényeket, lándzsás útifű szirupot készítettek, és Bugacra kirándultak a gyerekek az algyői Ezerjófű Egészségvédő Egyesület fűszerkert táborában. Minden napot jógával kezdtek, ha valaki megsérült, a kertben mindenre akadt g
Parlagon heverő egyhektáros telket tett termővé 22 szentesi közmunkás. A központi konyhára is szállítanak innen zöldséget. Idén gyümölcsfákat is telepítettek, bíznak abban, hogy majd a termését is szedhetik.
Mórahalom - Második sikeres évét zárta a Kotányi, a Fűszermalom Kft. és Mórahalom együttműködése a fűszerpaprikáért. A fűszergyártó cég idén közel száz környékbeli gazdával szerződött, ennek előnyeiről a zákányszéki Veszelka Zoltánné mesélt.
Szeged-Gyálarét - Eredetileg a laoszi édesapa kedvenc ételeit akarták megfőzni itthon is, ma már elit éttermeket lát el friss délkelet- ázsiai és mediterrán fűszernövényekkel egy gyálaréti család. Fuvolaművész, gyógyszerész, biológus, grafikus és rádió-té