Útlezárások és forgalomkorlátozások az M5-ös és M43-as autópályákon

Burkolatfelújítás és korlátozások: Ezt érdemes tudni az M5-ös és M43-as forgalmi helyzetéről.

Delmagyar.hu

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán burkolatfelújítási munkákat végeznek, ami jelentős forgalmi változásokkal jár. A 49-es és az 57-es kilométerszelvények között a forgalmat a belső sávokra terelik át, a szegedi oldal forgalmát részben a szemközti sávba irányítva. Az 53-as Örkény csomópontnál a Szeged felé vezető útra csak a külső sávból lehet kihajtani. A Budapest felé tartó oldalon is fennakadások várhatók, itt a forgalmat a külső és a leállósávba terelik - közölte hivatalos honlapján az Útinform.

M5-ös autópálya, burkolatfelújítás, forgalomkorlátozás, útlezárás, M43-as autópálya, aszfaltozás, Csongrád-Csanád vármegye, terelőút
Fotó: Török János

A Lajosmizse csomópontnál, a 67-es kilométernél aszfaltozási munkák miatt a Budapest felé vezető oldalon nem lehet sem fel-, sem lehajtani, valamint a pihenőbe való behajtás sem lehetséges. Az autósoknak az 5-ös főutat javasolják, melyet sárga jelzőtáblák mutatnak. Emellett a Kecskemét-észak csomópontnál, a 74-es kilométernél az M44-es autóút építése miatt lezárták a Budapest felé tartó lehajtót, míg a Szeged felé vezető oldalon mindkét irányban zárva vannak a fel- és lehajtóágak.

Az M43-as autópályán, Makó térségében, a Csanádpalota határ felé vezető oldalon aszfaltoznak. A 22-es és 30-as kilométerszelvények között a forgalom egyetlen sávra szűkül. Ezenkívül Csongrád-Csanád vármegyében, az Algyő-Maroslele összekötő úton aszfaltozás zajlik az M43-as csomópontjánál, ahol teljes útlezárásra kell számítani a 8-as és a 11-es kilométerek között. A kerülőút Maroslele felé vezet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!