Szeged és környéke

2015.03.25. 19:30

Megújulhat az újszegedi liget

Pályázati kiírásra várnak a szakemberek az újszegedi liget fejlesztése érdekében. A zöld területen megkezdődtek a tavaszi munkák, egyre többen mennek a természetbe. Az egykori Vigadónak már se híre, se hamva. <br>

Vida-Szűcs Imre

– Amikor ilyen szép idő van, tök jó ide kiülni – mondta [namelink name="Majdán Alexandra"], miközben az újszegedi Erzsébet ligetben napfürdőzött egy padon kutyájával, Dzsonival és barátnőjével, Nyári Fannival. Dzsonit sikerült elfárasztaniuk labdázással, ezért a négylábú – úgy, mint az emberek – békésen szemlélődött a padon ülve. A lányok szívesen járnának gyakrabban a ligetbe, de a város másik két végében laknak. Alexandra úgy vélte, bár a Széchenyi tér közelebb lenne, a ligetben nyugodtabban el lehet engedni a kutyát, hogy szaladgáljon.

Az elmúlt napokban már elkezdték a tavaszi munkákat a platánfák árnyékában. A munkások leveleket gereblyéztek, a teniszpályákat is egyengették, a kerékpárútnál pedig látszott, hogy nemrég festették újra a sárga csíkot. Az egykori Vigadó helye már teljesen belesimul a fás, bokros környezetbe. Sehol egy nyom, ami arra utalna, hogy ott valamikor egy népszerű szórakozóhely állt.

Van, aki csak átteker biciklivel, más szívesen időzik egy napsütötte padon az Erzsébet ligetben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!