Hirdetés

2024.07.03. 08:00

Kettős bokrétaünnepség a mórahalmi Bauszer Kft.-nél

Még idén elkészül az a 102 férőhelyes mórahalmi munkásszálló, amelynek bokrétaünnepségét a beruházó-kivitelező cég, a 35 éves mórahalmi Bauszer Kft. tartotta a Röszkei út 44. szám alatt.

PR cikk

Fotó: Karnok Csaba

Nem mindennapi eseményre gyűltek össze a mórahalmi Bauszer Építőipari Kft. munkatársai és meghívott vendégei a Kolo Kulturális Központ mögött, a Röszkei út 44. szám alatt.

Zöldág, sonka, bor

Szűcs Pál ácsmestert daruskocsi kosara emelte a tartószerkezetig elkészült munkásszállóhoz rögzített zöld fácskához, hogy – a régi, szép hagyomány szerint – az ácsmester egy üveg bort, sonkát és szalagokat akaszthasson annak ágaira. A szó szerint emelkedett pillanatot éljenző taps és füttyszó követte. A pohárka pálinkát ezúttal nem az épület legmagasabb pontjánál hajtotta fel az ács. Lefelé menet Laczkó József, a Bauszer Kft. igazgatója nyújtotta át a kupicát Szűcs Pálnak, aki további sok szerencsét kívánt a Bauszer Kft.-nek.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Duplázott a Bauszer

Laczkó József – ahogy fogalmazott – kettős ünneplésre hívta cége munkatársait és a Bauszer Kft. életében meghatározó szerepet betöltő cégek képviselőit: egyrészt az épülő munkásszálló átadója, másrészt a cég fennállásának 35. évfordulója alkalmából köszöntötte az egybegyűlteket és röviden összefoglalta a cég múltját.

Az 1989. szeptember 25-én bejegyzett vállalkozás változatos múlttal büszkélkedhet: például részt vettek a szegedi Hungária és a Gizella Malom épületeinek átalakítási munkálataiban. 10 év németországi munkát követően megannyi uniós pályázati projektet húztak be. A Bauszer Kft. építette a mórahalmi Kolo Kulturális Központot, illetve a nemrégen átadott helyi kollégiumot; a Paks II. atomerőmű építésén pedig évek óta keményen dolgoznak, ez most az egyik legjelentősebb munkájuk.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Íme a mintaszoba

Az épülő munkásszálló kapcsán az igazgató elmondta, a 102 személyes, saját beruházású munkásszállót idén februárban kezdték el megépíteni saját terveik alapján. Az 1390 négyzetméteres, háromszintes, lifttel ellátott munkásszállóban 24 kétágyas, 18 háromágyas szobát alakítanak ki. Az ingatlan falai már állnak, a födémről már csak a tető hiányzik. Egy elkészült mintaszobát a bokrétaünnepségen be is mutattak: a modern kialakítású, kényelmes szobához vécével közös, zuhanyzós fürdőszoba tartozik.

A tervek szerint az év végére már használatba is vehetjük a szállót. Abban bízunk, hogy az épülő BYD elektromos autógyár és az elektromos alkatrészeket gyártó Rheinmetall miatt komoly létjogosultsága lesz a munkásszállónak, amelynek üzleti hasznosításán már dolgozunk. A korábbi terveikkel ellentétben nagyrészt önerőből, kisebb részt pedig támogatásokból megvalósuló munkásszálló első körben 10 éves fenntartási időszakkal rendelkezik – nagyjából 50-55 százalékos kihasználtság mellett. Az ingatlan mindössze 20 percre található az épülő gyáraknak helyet adó, szegedi ipari területtől, illetve az M5 autópályától, ami óriási előny az épülő gyárakon dolgozók számára

– fogalmazott Laczkó József.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Megrendelői igényekhez igazodik

Arra a kérdésre, hogy egyszemélyes tulajdonosként milyen célokat tűzött ki a cége számára, azt válaszolta, a következő 35 évet már nem ígéri, hogy végigcsinálja, de szerinte a mai megváltozott piaci viszonyok között csak az maradhat sikeres, aki felismeri, cégvezetőként a legfontosabb kompetencia a találékonyság és az alkalmazkodás képessége.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Az 50-60 fős létszámmal és több száz fő alvállalkozóval tevékenykedő kft. tevékenysége igen széles palettán mozog. Elsősorban magasépítésben jeleskedik: olyan vasbeton munkálatokra is szakosodott generálkivitelező, amely szállodát, áruházat, kollégiumot, magánházat éppúgy megépít, ahogy egy atomerőművet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában