Hirdetés

2024.07.01. 13:36

Az áruszállítás területén dolgoznál? Ózdon és környékén adottak a lehetőségek!

Az áruszállítói munkakörök mozgalmas, kihívásokkal teli pozíciók. Betöltőikre nagy felelősségek hárulnak, hisz gondoskodniuk kell arról, hogy az áruk időben és épségben megérkezzenek célállomásukra. Hozunk pár további részletet ezen állások kapcsán, illetve néhány információval is szolgálunk az Ózdon és környékén elérhető lehetőségekről!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokat látnak el az áruszállítók?

Az áruszállítók legfőbb felelőssége tehát, hogy eljuttassák az árukat a kijelölt célállomásukra. Munkaidejük ebből adódóan főként vezetéssel telik, ugyanakkor emellett más felelősségeik is akadhatnak. Kisebb cégeknél például gyakran az áruszállítóknak maguknak kell gondoskodniuk a szállítandó áruk bepakolásáról, illetve az ezzel kapcsolatos raktározási teendők ellátásáról is.

Munkájuknak része lehet az anyagmozgatás, a komissiózás és a készletkezelés is. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy ők csomagolják és címkézik a kiszállítandó árukat, valamint ellenőrzik és frissítik az árumozgást a raktárkezelő rendszerben.

Persze a legtöbb esetben azért ennyire kiterjedt felelősségeik nincsenek a raktározásra vonatkozóan. A kommunikáció, illetve fuvarszervezőkkel és az ügyfelekkel való kapcsolattartás viszont valamennyi esetben megkerülhetetlen része a munkájuknak. Példának okért egyeztetniük kell a szállítások előrehaladásáról, továbbá jelezniük kell az esetleges késéseket, időközben felmerülő problémákat.

Mindezek mellett pedig adminisztratív felelősségeik is akadhatnak, gondolva itt a számlák, szállítólevelek és fuvarokmányok helyes kezelésére, kitöltésére és aláíratására. Összességében tehát változatos mindennapokkal lehet számolni a pozíció kapcsán, ami korántsem merül ki csak és kizárólag a vezetésben.

Lehetőségek áruszállítói munkavégzésre Ózdon és környékén

Az áruszállítói, futár állások országszerte, így Ózd és környéken is gyakoriak. A helyi lehetőségekért érdemes lehet nyomon követni az ozdallas.hu weboldalát, amely portál külön álláskategória alatt gyűjti az ilyesfajta, azaz a szállítás, fuvarozás területéhez kötődő hirdetéseket.

Az elvárásokról tudni kell, hogy meglehetősen változatosan alakulhatnak ezen pozíciók kapcsán. Számos áruszállítói állás már akár B kategóriás jogosítvány és néhány éves vezetési rutin birtokában is eséllyel megpályázható, ugyanakkor gyakori, hogy egyéb követelmények is felmerülnek.

Gépjárműtől függően például elvárás lehet a C+E kategória is, de a GKI kártya és a PÁV vizsga is megjelenhet a követelmények sorában. Való igaz azonban, hogy ezeket a pozíciókat általában már sokkal inkább sofőr vagy gépjárművezető címszó alatt hirdetik a munkáltatók, mintsem áruszállítói megnevezés alatt.

Mindezen kívül pedig bizonyos személyes tulajdonságok is elengedhetetlenek a helytálláshoz: egy áruszállítótól rendszerint elvárt, hogy pontos és megbízható legyen, a forgalmi és a céges szabályokat egyaránt betartsa, valamint hatékonyan tudjon kommunikálni mind a partnerekkel, mind pedig a diszpécserekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában