A mellébeszélés mestere

15 órája

Magyar Péter kerülte a kínos kérdéseket a közmédiában is

A közmédia a párt budapesti listavezetőjét szerette volna kérdezni, azonban a párt ragaszkodott ahhoz, hogy Magyar Péter szerepeljen.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

A júniusi választási eredmények értelmében a hamarosan megalakuló Fővárosi Közgyűlésben tíz képviselője lesz a Tisza Pártnak – írta a Magyar Nemzet.

A közmédia a párt budapesti listavezetőjét szerette volna ennek kapcsán kérdezni, azonban a párt ragaszkodott ahhoz, hogy Magyar Péter szerepeljen. A fővárost érintő ügyekről Magyar Péter az M1 televízió és a Kossuth rádió ma reggeli műsoraiban aztán nem sokat beszélt, néhány konkrétum említése mellett próbált keresni „egy tágabb kontextust”, így beszélt például a vidéki szülészetekről, vagy Göd és Paks helyzetéről. A Tisza Párt elnöke vagy nem válaszolta meg a neki feltett kérdéseket, vagy csak nagyon szűkszavúan vetett oda valamit a műsorvezetőknek. 

Többször is megtörtént, hogy a feltett kérdés után teljesen másról kezdett beszélni, majd amikor a műsorvezető megkérte, hogy a kérdésre válaszoljon, Magyar arra hivatkozott, hogy azt teszi, csak szélesebb kontextusban, miközben mondandójának gyakran köze sem volt a riporteri kérdéshez.

Ez különösen akkor volt megfigyelhető, amikor számára kínos kérdések vetődtek fel, például amikor volt barátnője, Vogel Evelin tegnapi interjújára reagáltatták (volna), vagy amikor magyarázatot kértek tőle a Diákhitel Központ elnökeként a barátja, Trentin Balázs érdekeltségi körébe tartozó cégekkel kötött szerződésekről.

De Magyar Péter a fővárost érintő ügyek helyett is inkább a vidéki szülészetekről, illetve más városok (Paks, Göd) helyzetéről kezdett beszélni.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Magyar Péter gyenge teljesítményt mutatott (videó)

Magyar Péter szerepeljen még sokat, mert minél több ilyen agresszív szereplés, annál jobban apad a Tisza! – írta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán. Mint hangsúlyozta,Magyar Péter antipatikus volt és gyenge teljesítményt mutatott.  

A vezető elemző felidézte: Magyar Péter miután többször visszautasította a közmédia meghívását, most, hogy újabb botrány robbant ki körülötte, hirtelen mégis bement a műsorba. Szokásához híven most is kitért minden válasz elől – például hogy miről állapodott meg zárt ajtók mögött Karácsony Gergellyel –, és a tegnapi ATV interjúhoz hasonlóan itt is ellenszenvesen lépett fel a műsorvezető hölggyel szemben. Nem válaszolt, a szavába vágott, ideges és agresszív volt, erőből akarta lenyomni a kérdéseket feltevő riporter hölgyet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában