Kampánykörút

2024.05.30. 08:41

Orbán Viktor: álljunk ki a béke mellett! (videó)

A miniszterelnök a békemeneten való részvételre buzdított a közösségi oldalán. Salgótarjánban kampányolva pedig azt mondta: a választás tétje, hogy az európai emberek világossá tudják-e tenni a vezetőik számára, hogy békét akarnak és nem háborút.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának salgótarjáni állomásán 2024. május 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szombaton Békemenet. Gyülekező a Lánchíd pesti hídfőjénél és utána irány a Margitsziget! Álljunk ki a béke mellett!

– írta a kormányfő a Facebook-oldalán.

„Ez a választás a háborúról és a békéről szól”

Salgótarjánban, majd Jászapátiban kampányolt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Salgótarjánban a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Kreicsi Bálint polgármester-jelölttel, a majd a helyi választókkal találkozva arról beszélt: Európában, annak keleti szélén háború van, és ez a háború közeledik. Nem úgy, hogy idejön a frontvonal, hanem hogy „mi megyünk oda”, ugyanis az európai vezetők részt akarnak venni ebben a háborúban, amire mi, magyarok nem vagyunk hajlandók. 

A választás tétje, hogy az európai országok, az európai emberek világossá tudják-e tenni a vezetők számára, hogy békét akarnak és nem háborút

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Hozzátette: ez a választás nem 21 magyar mandátumról szól, még csak nem is a Fidesz–KDNP szövetségről.

Ez a választás a háborúról és a békéről szól, minden salgótarjáni, minden magyar és minden európai ember szavazatának súlya van

– mondta Orbán Viktor.

Csütörtökön a miniszterelnök Jászapátiba is ellátogatott, ahol a fideszes Pócs János polgármester-jelölt támogatására buzdította a választópolgárokat – közölte Havasi Bertalan.

Orbán Viktor: a béke a megoldás!

„Rá kell kényszerítenünk az európai vezetőket, hogy ne masírozzanak tovább a háború irányába. Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz!”

– írta a miniszterelnök a Facebookon közzétett videójához csütörtökön.

Magyarországot csak akkor tudjuk megvédeni a háborútól, ha június 9-én elmegyünk szavazni és kiállunk a béke mellett. Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz!

– írta egy másik posztjában Orbán Viktor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában