Síkfutás

2024.08.04. 12:05

Takács Boglárka a reményfutamba került 200 méteren

Takács Boglárka a reményfutamba került női 200 méteres síkfutásban vasárnap a párizsi olimpián – írja az MTI.

MW

Takács Boglárka a női 100 méteres síkfutás elődöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Stade de France-ban 2024. augusztus 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A 22 éves sprinter 100 méteren pénteken megjavította saját országos csúcsát (11.10 mp) és bejutott az elődöntőbe, végül a 18. helyen végzett. Utána úgy fogalmazott, ami hiányérzete maradt 100-on, azt megpróbálja belerakni a 200-ba és ott is magyar rekordot dönteni. Tavaly 42 éves csúcsot írt át (22.77 mp), majd idén májusban 22.71-re javította.

A kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Takács Boglárkára legalább két futás várt a félkörös távon, ugyanis az előfutamból az első három helyezettek kerültek egyből az elődöntőbe, a többiek a hétfői reményfutamban folytathatják.

A Honvéd atlétája a hármas pályán jól futotta meg az első százat, a célegyenesbe fordulva úgy tűnt, van esélye továbbjutó helyen végezni, végül azonban többen lehajrázták és 23.16 másodperccel hatodik lett.

Az edzőm azt kérte, hogy szeretne egy olyan futást látni, amikor el merem vállalni a 200 métert és nem óvatosan, félve kezdem el, aztán a végén kezdek kapaszkodni. Az volt a terv, hogy a kanyarból kifutás során olyan sebességet szerzek, amellyel jó pozícióba tudok kerülni. Szerintem talán túl erősen kezdtem, mert a kanyar után azt éreztem, hogy meglesz az első három hely valamelyike, mert úgy szokott lenni, hogy onnantól még tudok gyorsulni. Csakhogy nem tudtam, egyre rosszabb lett, csak próbáltam tartani a mozgást

– nyilatkozott Takács Boglárka.

Elmondta, a reményfutammal még nem foglalkozott, mert „esze ágában” nem volt még egy 200-at futni.

„Úgy terveztük, hogy a mai futamból kell továbbjutni az elődöntőbe, és ez meg is lehetett volna” – hangsúlyozta. Hozzátette, a szombati 100-as elődöntő után doppingvizsgálatra kellett mennie, majd fél 2-kor került ágyba, így öt órája maradt pihenni.

Az előfutamból a szombaton 100-on olimpiai bajnok Julien Alfred meggyőző teljesítménnyel, 22.41-gyel lépett tovább és jelezte, hogy ezen a távon is éremesélyes. Főleg úgy, hogy Shericka Jackson, aki tavaly a budapesti vb-n minden idők második legjobbját futotta 21.41 másodperccel, visszalépett. Ami újabb csapás a jamaicaiaknak, hiszen 100 méteren a háromszoros ötkarikás aranyérmes Shelly-Ann Fraser-Pryce nem tudott rajthoz állni sérülés miatt, így a karibi ország 1988 óta először dobogós helyezés nélkül maradt a számban.

Vasárnap a magyarok közül Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében lesz érdekelt, délután Molnár Attila is bemutatkozik 400 méteren, majd 20.30-tól következik a férfi kalapácsvetés döntője Halász Bencével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!