Olimpia 2024

2024.08.09. 11:15

Olimpiai döntősek a szegediek a pénteki versenynapon

A Kiss Ágnes-Nagy Bianka, valamint a Nádas Bence-Tótka Sándor kettős is bejutott az olimpiai döntőbe pénteken.

Döntőbe jutott a Kiss Ágnes-Nagy Bianka duó az olimpián.

Fotó: Kovács Tamás

A párizsi olimpián zajló kajak-kenu versenyek harmadik versenynapján az MVM Szegedi Vízisport Egyesület két versenyzője, a Kiss Ágnes-Nagy Bianka páros volt elsőként érdekelt. Az első szám, a női kenu párosok két középfutama 23 fokos hőmérsékletben kezdődött. A szegedi egység a második futamba került, négy hajóval küzdött, melyek közül egyet kellett megelőznie.

A szegedi duó a C-2 500 méteres középdöntőben féltávnál a szinte teljesen együtt haladó négyes tagja volt,  majd végül a kanadaiak mögött, de az ukránok előtt második lett, így bejutott a döntőbe. A szám fináléját 12.40-től rendezik.

Férfi K-2 500 méteren egy előfutamba került a két magyar hajó: a Nádas Bence-Tótka Sándor, valamint a Kopasz Bálint-Varga Ádám kettős egy futamban küzdhetett meg a finálés részvételért.

A Nádas-Tótka kettős hamar az élre állt, és a német hajóval együtt megléptek a többiektől. Nem is volt kérdéses a továbbjutásuk, végül a némeket megnyerték a futamot, az MVM Szegedi VE kajakosa Tótka Sándorral így bejutott az olimpiai döntőbe.

Mögöttük nagy verseny zajlott a másik két továbbjutó helyért, a Kopasz Bálint-Varga Ádám kettős végül az ötödik helyen, 15 századdal maradt le a negyedik, továbbjutást jelentő helyről, így a B döntőben folytathatják. 

A délutáni program:

12.40: női C-2 500 méter, döntő: Kiss Ágnes-Nagy Bianka.
13.30: férfi K-2 500 méter, döntő: Nádas Bence-Tótka Sándor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!