Olimpia 2024

2024.08.01. 12:29

Döntőbe jutott a 4x200 méteres váltóval Pádár Nikolett és Ugrai Panna

A magyar női 4×200 méteres gyorsváltó a második legjobb időt úszva jutott be a szám esti döntőjébe a párizsi olimpián.

Pádár Nikolették váltója este döntőt úszhat.

Fotó: Szilágyi Anna

A 4×200 méteres női gyorsváltó tagjaként versenyzett a párizsi olimpia csütörtöki versenynapján Ugrai Panna (Hód Úszó SE) és Pádár Nikolett. Mindkét lánynak ez volt az utolsó száma az ötkarikás játékokon, miután előbb a 4×100 méteres váltóval versenyeztek, majd Pádár Nikolettet a 200 méteres gyorsúszás előfutamában egy rossz mozdulat miatt kizárták.

olimpia
Ugrai Panna nagyot küzdött a végén, de behozta a magyar csapatot másodikként az olimpián a 4x200 méteres gyorsváltó előfutamában. 
Fotó: Franck Robichon

Pádár Nikolett volt a nyitóember, aki az ausztrálokkal tartotta a tempót, és végül a második helyen adta át a csapatot Ábrahám Minnának, aki 400 méternél is tartotta a magyar csapat második helyét. Harmadikként jött Késely Ajna, és 600 méter után is második helyen állt a magyar csapat, befejező emberként pedig következett Ugrai Panna.

A kínaiak zárkózási kísérletét sikeresen vissza tudta verni a Hód Úszó SE sportolója, és végül behozta másodiknak a magyar csapatot – a futamot Ausztrália nyerte, a 7:52.25-ös idő a magyar váltótól pedig azt jelenti, hogy a lányok a második legjobb idővel jutottak be a döntőbe.

Azért a szobámból kijöttem, de nagyon nehéz volt feldolgoznom, hogy kizártak az olimpiai előfutamból, ráadásul tovább is jutottam volna. Összeszedtem magam, nagyon sokan segítettek, és úgy voltam vele, hogy a lányokért akkor is ki fogom úszni magam – mondta az MTI-nek a futamot követően Pádár Nikolett. 

Nagyon jól jöttek a lányok, én pedig úgy voltam vele, hogy ezt már nem szabad elrontani. Nekem ez volt a főpróbám igazából, örülök, hogy lehetőséget kaptam a bizonyításra, ami szerintem sikerült. Remélem, a jövőben ez egy még összeszokottabb váltó lesz – nyilatkozta Ugrai Panna.

A szám döntőjét ma 22.03-tól rendezik a párizsi olimpián. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!