Olimpia 2024

2024.07.26. 20:02

Már túl van az első edzésen Párizsban Pádár Nikolett és Ugrai Panna

Szombaton a 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként mindketten megkezdik programjukat a párizsi olimpia úszóversenyein.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett szombaton váltóban, vasárnap egyéniben versenyez Párizsban.

Fotó: Derencsényi István

Pénteken már az olimpiai versenyek helyszínén, a Paris La Défense Arénában edzettek a magyar úszóválogatott tagjai, így a csapat két Csongrád-Csanád vármegyei úszója, Ugrai Panna (Hód Úszó SE) és Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) is.

Olimpia Ugrai Panna
Ugrai Panna (balról a második) is tagja a magyar olimpiai csapatnak.
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A 30 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben a vízmélység a megszokott három helyett kétméteres, minderről Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya beszélt. Véleménye szerint így jóval kevesebb világcsúcs születik majd a párizsi olimpián.

Ami a két vármegyei úszó programját illeti, szombaton mindkét lány debütál is a párizsi olimpián. 12.15-től rendezik ugyanis a női 4x100 méteres gyorsváltó előfutamait, a magyar váltóban pedig Ugrai Panna és Pádár Nikolett is szerepel majd. A lányok Belgrádban új országos csúccsal lettek Európa-bajnokok (Senánszky Petra és Ábrahám Minna volt még az egység tagja), Párizsban pedig majd az első előfutamban úsznak – itt a francia, a spanyol, a brit, az olasz, a kínai, a német és a lengyel váltóval szerepel majd egy futamban a magyar csapat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!