Olimpia 2024

2024.07.28. 12:49

Pádár Nikolettet kizárták 200 gyorson

Megmozdult a rajtjel előtt, ezért kizárták az egyéni számában a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzőjét a párizsi olimpián.

Pádár Nikolettet kizárták a kedvenc számában a párizsi olimpián.

Fotó: Derencsényi István

A női 4x100 méteres gyorsváltóban való bemutatkozást követően jöhetett Pádár Nikolett számára az egyéni szám a párizsi olimpián. Vasárnap előbb a középdöntőbe jutás volt a tét a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője számára, a négy előfutamból a harmadikra kapott beosztást a szegedi úszó.

Pádár Nikolett ötven méternél másodikként fordult, a cseh Seemanovával és a korábbi világcsúcstartó ausztrál O'Callaghan-nel tartotta a lépést, féltávnál harmadik volt Niki. Végül a szegedi úszó a negyedik helyen, 1.57.37-es idővel ért célba, azonban a futamot követően kizárták őt, mivel bemozdult a rajtnál, ezt pedig szabálytalan rajtnak minősítették. Az idejével egyébként tizenkettedikként bejutott volna a középdöntőbe.

Mindezt megerősítette a Magyar Úszó Szövetség is beszámolójában: mint fogalmaznak, Pádár Nikolett a rajtjel előtt megmozdult, ez a hivatalos oka a kizárásnak. Niki minimális mozdulatot tett, de ezt a rajtkő érzékelője már észlelte, így hiába próbált korrigálni azonnal, kizárták a versenyből. A futamot ide kattintva tudja visszanézni. 

A szám másik magyar versenyzője, Ábrahám Lilla Minna a második előfutamban az ötödik helyen ért célba 1.57.77-es idővel, és összesítésben a tizenharmadik időt érte el, így bejutott az esti középdöntőbe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!