Olimpia 2024

2024.07.27. 12:43

Nem jutott döntőbe a 4x100 női gyorsváltó

Ugrai Panna és Pádár Nikolett is bemutatkozott a párizsi olimpián, a magyar váltónak nem sikerült kiharcolnia a döntős szereplést.

Ugrai Panna (jobbról a második) és Pádár Nikolett (jobbról) bemutatkozott Párizsban.

Fotó: Derencsényi István

A 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként mutatkozott be a párizsi olimpián a két Csongrád-Csanád vármegyei úszó. Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) és Ugrai Panna (Hód Úszó SE) ebben a számban a magyar csapat tagjaként nemrég Belgrádban Európa-bajnoki címet szerzett, most az ötkarikás játékokon az előfutamban kezdtek.

A magyar váltó a második előfutamban kapott helyet. Senánszky Petra kezdett, aki a nyolcadik helyen adta át a váltót Ábrahám Minnának, majd Ugrai Panna a hetedik helyen vehette át a stafétát.

Panna ugyan még egy helyet tudott javítani, hatodikként hozta be a magyar csapatot, amelynek Pádár Nikolett volt a befejező embere. Végül 3.37.33-as idővel a hatodik helyen, összesítésben a tizedikként végzett a magyar váltó ebben a számban, így nem jutott be a döntőbe.

Nagyon jó volt, elsőre ilyen időt úszni kiváló, ilyen ellenfelekkel szemben nem rossz ez a tizedik hely, az olaszok éppen csak a nyolcadik helyen csúsztak be, ez mindent elárul a mezőny erősségéről – mondta az MTI-nek Pádár.

Önmagában az hatalmas dolog, hogy ekkora közönség előtt beugorhattunk az olimpiai medencébe, bárhogy is nézzük, a világon tizedik lenni nem rossz. Mindenki kiúszta magát – nyilatkozta Ugrai Panna.

A szám döntőjét ma 21.34-től rendezik a párizsi olimpián. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!