Olimpia 2024

2024.07.27. 15:29

Bánhidi Bence: borzasztóan kezdtük a meccset

Az OTP Bank-Pick Szeged beállója értékelte az Egyiptom elleni, olimpiai nyitómeccset.

Az OTP Bank-Pick Szeged beállója úgy érezte, felőrölte őket a felzárkózás.

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Háromgólos vereséget szenvedett Egyiptomtól a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai torna csoportkörének nyitófordulójában. A magyar csapat ugyan nyolcgólos hátrányban is volt az első félidőben, innen vissza tudott kapaszkodni, de fordítania már nem sikerült.

Borzasztó rosszul kezdtük a mérkőzést. Ez ilyen elsőmeccses kezdés volt, ami nem jól sült el, lehet egy picit túlizgulta a csapat az elejét. Erőt vettünk magunkon, visszajöttünk döntetlenre, majd volt egy kritikus szituáció, amikor huszonhárom-huszonháromnál kaptunk egy kétperces kiállítást. Az elejét nagyon eleresztettük, így csak futottunk az eredmény után, a végére pedig elfogytunk – nyilatkozta az M4 Sportnak a mérkőzést követően Bánhidi Bence.

Az OTP Bank-Pick Szeged beállója hozzátette, igyekeztek megszokni az olimpiai hangulatot az elmúlt két napban.

Nem volt különösebb probléma a játékvezetőkkel. A leginkább a meccskezdéssel volt problémánk. Azért is érkeztünk két nappal a kezdés előtt Párizsba, hogy megszokjuk a dolgokat, ma pedig korán keltünk, ezért nem is mentünk a megnyitóra. Összességében rendben van minden, próbálunk fókuszálni a saját dolgainkra. Győzelemmel kalkuláltunk, de van még négy meccs, bárki nyerhet bárki ellen – tette hozzá Bánhidi Bence.

Bodó Richárd kulcsszereplő volt a végjátékban, hiszen a saját hatosáról szerzett üreskapus gólt, majd az utolsó előtti percben az El-Dera elleni megmozdulásáért kétperces kiállítást ítéltek a macedón játékvezetők. 

Nem szeretek bírózni, de a végén nem éreztem, hogy ki kellett volna állítani, hárman fogtuk El-Derát, próbáltam tartani, hogy ne essen nagyot, ő felemelte a lábát, szerintem ez szabaddobást ért volna csak. Nem ezen múlt a mérkőzés, de fontos ítélet volt. Chema mondása szerint öt percig szomorkodunk, aztán készülünk a folytatásra – összegzett Bodó Richárd a mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak. 

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn 21 órától Argentína ellen folytatja a csoportkört a párizsi olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!