Oktatási és kulturális központokkal gazdagodhat a térség

2020.07.08. 16:06

Szentesre vinnék a Magyar Természettudományi Múzeum egyik kiállítóhelyét

A családok biztonsága és a gazdaság újraindítása most a legfontosabb, emelte ki Farkas Sándor országos és a választókerületét érintő aktuális témákban tartott sajtótájékoztatóján. A régióval kapcsolatban elhangzott, fejlődési szakaszban van, a további előrelépéshez szoros együttműködésre van szükség a települések vezetői, a megyei önkormányzat és az országgyűlési képviselő között.

Majzik Attila

Farkas Sándor sajtótájékoztatója. Fotó: Majzik Attila

– A Petőfi rendezvénytermében szerettem volna tájékoztatni a sajtó képviselőit, de az sajnos úgy beázott, hogy nem lehet használni. Reméljük, az épülő színház jobb minőségben készül majd el – nyitotta meg sajtótájékoztatóját Farkas Sándor, agrárminiszter helyettes, a térség országgyűlési képviselője.

A képviselő először a járványügyi helyzetről tájékoztatott, eszerint a kormányzat időben meghozott intézkedéseinek és a lakosság fegyelmezett együttműködésének köszönhetően volt sikeres a védekezés az első szakaszban. A világjárvány a gazdasági helyzetben is visszaesést hozott, erre a jövő évi, gazdaságvédelmi költségvetésben adnak választ, aminek a családok biztonsága és a gazdaság újraindítása áll a középpontjában. Elhangzott, a kormány folytatja a 2010-ben megkezdett gazdaságpolitikáját, ennek köszönhetően tudnak többlettámogatást biztosítani az egészségügynek, az oktatásnak, a nyugdíjasoknak, a szociális szférának, a kultúrának és a családoknak is.

Farkas Sándor kiemelte, a térség oktatási és kulturális központokkal gazdagodhat. Csongrádon lesz az ország öt agrár-szakképzési centrumának egyike, Szentesre pedig a Debrecenben költöző Magyar Természettudományi Múzeum egyik kiállítóhelyét hoznák, valamint a készülő színházzal kapcsolatban is folynak egyeztetések, a kisebb települések pedig a Magyar Falu programban pályázhatnak fejlesztésekre.

Szóba került a 451-es út helyzete is, ezzel kapcsolatban Farkas Sándor elmondta, a tervek már elkészültek az út felújításara és egy biztonságos kerékpáros átkelőre, a kérdés az, hogy egyben, vagy részletekben valósulhat meg a beruházás. A helyzetet nehezíti, hogy az 451-es egyik – egyébként legrosszabb állapotú – útszakasza Bács-Kiskun megyében van. A több tízmilliárdos nagyságrendű felújítás 2021-ben kezdődhet el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában