Vásárhelyen forgatott a Gasztroangyal

Hódmezővásárhely - Tradicionális vásárhelyi ételeket – túróstáska-levest, kacsapaprikást kölessel – is bemutat a köztévé a május 18-i Gasztroangyalban. Borbás Marcsiék szombaton forgattak a városban. A műsorvezető elárulta, otthon általában alacsony kalóriatartalmú ételeket készít, de már nagyon vágyik tojásos nokedlire salátával.

Török Anita

Túróstáska-leves cserépedényben, kacsapaprikás kölessel, bográcsban, hideg uborkaleves és uborkasaláta – ezen ételek készültek szombaton a vásárhelyi Árpád utcai tájház udvarán [namelink name="Borbás Marcsi"] műsorának, a Gasztroangyalnak a forgatásán.

– Már érzik a finom illat – jegyezte meg a műsorvezető, aki Molnár Sándor mesterszakáccsal a kamerák kereszttüzében vitatta meg többek között, hogy hajdanán szabadtűzön készült a leves. A túróstáska-leves alapja a zöldségleves – a tésztát Marcsi gyúrta –, és a kacsapaprikással együtt tradicionális vásárhelyi ételek főttek.

Túróstáska-leves cserépedényben, kacsapaprikás bográcsban: Vásárhelyen forgatott a Gasztroangyal. Fotó: Török Anita (galéria)






Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Nagymamámtól és édesanyámtól tanultam főzni. Amit viszont otthon készítek, az általában egyszerű, alacsony kalóriatartalmú étel. Grillezett sajt salátával vagy egészben sült hal. Ha nem a kalóriákat nézzük, akkor így tavasszal már nagyon vágyom a tojásos nokedlire, meleg öntött salátával. Halászlét bármikor szívesen fogyasztok, meg nyáron töltött paprikát – sorolta barátságosan.

A gasztronómia mellett szívesen kertészkedik is, díszkonyhakertje van, magasított ágyásokkal – mintegy 20-féle fűszer-, 30 fajta konyhanövényt gondoz.

A Gasztroangyal negyedik évadát láthatják a tévénézők a köztelevízióban. Borbás Marcsi azt mondta, nem gondolták volna, hogy ilyen sikeres lesz. Nem főzőműsor, inkább életérzést közvetít. Nem is szokott főzőműsort nézni, kedvenc gasztrosorozata viszont a River Cottage, ahol a főzés mellett minden mást is bemutatnak. Hasonló a Gasztroangyal is, bár lehetne neki is egy farmja, ahol forgathatna. Igaz, akkor elmaradna a különböző tájegységek bemutatása – tette hozzá. A Vásárhelyen is forgatott adást május 18-án 17.35-kor az M1-en láthatják a nézők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!