Férfi kosárlabda

7 órája

A második félidőt elrontotta a Kosársuli Veszprémben

Bár 15 pontos előnyük is volt az egyik bajnokesélyes otthonában, nem sikerült nyerni. Kikapott Veszprémben a Vásárhelyi Kosársuli.

A szünet után elfogyott a vásárhelyiek előnye.

Fotó: Hunbasket.hu

Az NB I./B Zöld csoportjának egyik legerősebb csapata, a Veszprém otthonában folytatta a Vásárhelyi Kosársuli. Az első félidőben remekül játszottak a vásárhelyiek, a nagyszünetre 13 pontos előnyt építettek ki Bálint Erikék. A harmadik negyed elején még 15 ponttal vezetett a Kosársuli, 35–50-et követően azonban egy 12–2-es etapot produkált a Veszprém, amely ezzel visszajött a meccsbe. A néhány pontos előnyét egy darabig még tartotta a Kosársuli, de a harmadik negyedet egállal, 61–61-el zárták a csapatok. Az utolsó tíz perc 11 veszprémi ponttal kezdődött, vásárhelyi válasz nélkül, ez pedig eldöntötte a mérkőzést: bár két negyeden keresztül remekül játszott a Vásárhelyi Kosársuli, végül vereséget szenvedett Veszprémben.

Vásárhelyi Kosársuli
Az első félidőben remekül játszott a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben.
Fotó: hunbasket.hu

Alex Geddes, a Veszprém edzője:Az első félidő teljes katasztrófa volt, egyáltalán nem valósítottuk meg azt, amit támadásban és védekezésben terveztünk, és az ellenfél ezt ki is használta. A félidőben keményen beszéltünk, és a játékosok felálltak, a második félidőben igazán jól teljesítettek, megmutatták a karakterüket. Nagy elvárásokat támasztottam a játékosaimmal szemben. Számos dolgot rájuk helyeztünk, amit meg kellett próbálniuk teljesíteni, és nincs számomra nagyobb büszkeség, mint amikor ezt sikerül elérniük, ahogy a második félidőben tették. Minden elismerés a játékosaimnak, az ő érdemük, hogy kiharcolták a győzelmet, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést az erőfeszítéseikért.

Sasa Vejinovic, a Kosársuli edzője:Úgy érzem csak kettő és fél negyedik játszottunk úgy hogy ma itt mi nyerünk! Ahogy szoros mérkőzésbe vissza jöttek a betalált triplákkal, sajnos mi elfogadtuk a sorsunkat. Tiszta szívből gratulálok a csapatomnak harcolásért, küzdésért. A többi pedig, hogy ilyen mérkőzéseket meg tudjunk nyerni, jönni fog rutinnal.

Veszprém–Vásárhelyi Kosársuli 83–75 (15–21, 18–25, 28–15, 22–14)

Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 3. forduló. Veszprém, vezette: Szalai, Horváth, Magyari (Hoffmann).
Veszprém: DUPREE 24/9, Geiger 17/12, Sáfrán 3/3, Polster, Okoh 5. Csere: TÓTH D. 12/12, KRKLJES 18/6, Kiss D. 4, Kocsis. Edző: Alex Geddes.
Vásárhelyi Kosársuli: Borbáth 14/3, Balogh 8, Bálint 16/9, Utasi 10, Orgona 9/3. Csere: BŐSZ 18/6, Kruzslic. Edző: Sasa Vejinovics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában