Férfi kosárlabda

2 órája

Utolsó másodperces triplával nyert a Vásárhelyi Kosársuli

Orgona Gergő dudaszós hárompontosa döntött a Békéscsaba ellen. Drámai meccsen győzött a Vásárhelyi Kosársuli.

Drámai meccsen aratott győzelmet a vásárhelyi csapat.

Fotó: Hunbasket.hu

A Békéscsaba elleni hazai meccsel folytatódott a Vásárhelyi Kosársuli idénye a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában. A szép számú közönség előtt lejátszott meccsen jobban kezdtek a hazaiak, a Kosársuli hamar nyolcpontos előnyre tett szert, ebből három maradt meg tíz perc után, 18–15.A második negyedben Vágvölgyi kosara után 18–19-nél először vezetett a Békéscsaba, majd négy vásárhelyi pontra nyolc csabai érkezett válaszként, de a félidőre sikerült visszavenni a vezetést, köszönhetően Utasi pontjainak, 35–31. A nagyszünetet követően Bálint hármasa, majd Borbáth büntetői után már tízpontos volt a Kosársuli előnye 41–31-nél, azonban a negyed végén előbb három pontra felzárkóztak a vendégek (46–43), majd egy nyolc-nullás futásnak köszönhetően meg is fordították a meccset, 48–51.

Vásárhelyi Kosársuli
Orgona Gergő volt a Vásárhelyi Kosársuli nyerőembere a Békéscsaba ellen.
Fotó: Hunbasket.hu

Egyre inkább körvonalazódott az egylabdás meccs, és végül ez így is lett. Az utolsó percben 64–64-nél Cvijin szedte le a saját lepattanójá, és tette vissza azt, így 5,6 másodperccel a vége előtt a Békéscsabánál volt az előny. A Kosársuli időkérést követően Orgonának egy triplára maradt ideje, a dobása pedig jó volt, ezzel a dudaszós hárompontossal fordított, így 67–66-ra nyert a Vásárhelyi Kosársuli. A vásárhelyiek játékosa 30 pontja mellett 10 lepattanót is szedett, így dupla-duplával zárta az estét, a Kosársuli pedig megszerezte második győzelmét.

Saša Vejinović, a Kosársuli edzője: Nagyon szimpatikus csapat a csabai! Nagyon harcias kosárlabdát játszanak, egy rossz szót nem szólva egymásnak. Ezért is iszonyatosan kellemetlenek. Örülök, hogy sikerült legyőznünk őket, ráadásul egy utolsó másodperces triplával, ami lerobbantotta a mennyezetet a sportcsarnokról! Köszönjük!

Gura Norbert, a Békéscsaba edzője:Gratulálok a Vásárhelynek, nagyon jó, izgalmas, kiélezett és színvonalas mérkőzést tudtunk játszani! A sportban pont ez a szépség, hogy bármelyik tizedmásodpercben tud fordulni a mérkőzés kimenetele. Most mi voltunk a szerencsétlenebbik oldalon, bízom benne, hogy ez a jövőben lesz majd másképp is. Még egyszer gratulálok a Vásárhelynek!

Vásárhelyi Kosársuli–Békéscsabai KK 67-66 (18-15, 17-16, 13-20, 19-15)

Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 4. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Radnóti, Földi, Szőcs.
Kosársuli: Bősz, Borbáth 5/3, Balogh 6, Bálint 15/9, Orgona 30/9. Cserék: Utasi 11/3, Kruzslicz –
Vezetőedző: Saša Vejinović.
Békéscsaba: Vágvölgyi 6, Balog 20, Vodila 2, Cvijin 15/3, Hajdu 11. Cserék: Kovács 10/6, Kurtucz 2, Szarvas, Botos. Vezetőedző: Gura Norbert.

Íme a meccs teljes egészében:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában