Labdarúgás

2 órája

Egy gól döntött a vármegyei I. osztály rangadóján, búcsúzott a bordányi edző - fotók

A nyolcadik mérkőzését is megnyerte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. A labdarúgó vármegyei I. osztály 8. fordulójában az éllovas az Algyő veretlenségét vette el, a zsinórban negyedik győzelmét bezsebelő Tiszasziget pedig már dobogós, míg a Bordány edzője elköszönt a csapattól.

Vajgely Pál

Az Algyő sem tudta megállítani a szegedieket.

Fotó: Karnok Csaba

Vladul Stefan találata döntötte el az Algyő–Szeged-Csanád GA II. mérkőzést a vármegyei I. osztály 8. fordulójának rangadóján. A hazaiak ugyan az első félidő végére nemcsak gól-, hanem emberhátrányba is kerültek, miután Rébék má­­sodik szabálytalanságára ismét előkerült a sárga lap, de a második félidőben még tíz emberrel játszva is megvoltak az Algyő lehetőségei a pontszerzésre. Ez végül elmaradt, a listavezető így továbbra is pontveszteség nélkül áll a tabella élén, míg az Algyő szezonbeli első vereségét szenvedte el. 

vármegyei I. osztály, Algyő–Szeged-Csanád GA II.
A Szeged-Csanád GA II. Algyőn is nyert, továbbra is hibátlan a vármegyei I. osztály idei szezonjában.
Fotó: Karnok Csaba

A Sándorfalva úgy tűnt, a 89. percben lőtt góllal legyőzi a Makót, csakhogy a vendégek egy szöglet utáni lecsorgót kö­­vetően László átlövésével egyenlítettek, így döntetlenre mentették a meccset. Sőt, a legvégén még Frank fejesével akár nyerhettek is volna a Maros-partiak. A következő fordulóban újabb rangadó vár majd a Sándorfalvára, hiszen a Szeged-Csanád GA II. vendége lesz a kilencedik forduló nyitómeccsén.

Zsinórban negyedik meccsét nyerte meg a Tiszasziget, amely ezúttal Balástyán aratott győzelmet. Bány Tamás csapata vezető gólját követően két szöglet után is eredményes volt a félidőig, majd a második játékrész elején újra betalált, és még az is belefért, hogy elrontson egy tizenegyest. Ezzel a győzelmével a Tiszasziget már a tabella harmadik helyére ug­­rott előre.

Három góllal vezetett a Mórahalom is a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonában, egy rossz hazaadásra csaptak le a vendégek, és szerezték meg harmadik góljukat a szünet előtt. A térfélcsere után akár végleg eldönthette volna a meccset a Mórahalom, de kimaradt a ziccer, ellenben egy bombagóllal szépített a HFC II. A lelkes hazaiak ugyan jól küzdöttek, de végül a háromgólos hátrányból nem sikerült a pontmentés számukra.

Négy nyeretlen meccs után újra három pontot szerzett a Kiskundorozsma, amely fordulatos meccset játszott a Deszkkel. A vendégek a második félidő közepén egalizáltak, viszont Molnár Ádám második találatával otthon tartotta a három pontot a dorozsmai gárda, míg a Bordány és a Szentes először játszott döntetlent az idei szezonban, a hazaiaknál Nagy Torma Ricsárd edző elköszönt a csapattól.

 

Vármegyei I. osztály, 8. forduló

Kiskundorozsma–Deszk 3–2 (2-1)
Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Dobó, dr. Tapodi).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Szil (Magyar, 56.), Szántó (Veszelka, 71.), Kis B. (Agócsy, 78.), Hochheiser (Bárkányi, 68.), Ottlik, Molnár Á., Fülöp, Lóki. Játékos-edző: Magyar György.
Deszk: Kőrösi – Istókovics (Kovács B., 68.), Szabó R. (Csehó, 68.), Martinkovics (Boss, 43.), Adamov, Baucic, Jeszenszky, Márkus (Bódi, a szünetben), Markovics, Matyelka, Kormos (Teschner, 84.). Edző: Csordás József.
Gólszerzők: Molnár Á. (27., 72., az elsőt 11-esből), Fülöp Á. (42.), ill. Jeszenszky R. (24.), Szabó R. (67., 11-esből).
Jók: Molnár Á., Ottlik, Fülöp, ill. Matyelka, Markovics, Jeszenszky, Kormos.
Magyar György:A heti edzésmunka gyümölcse a három pont. Megint ajándékoztunk az ellenfélnek két gólt, de a csapatmunka kijavította a megingásokat. A győzelmet legnagyobb szurkolómnak, édesanyámnak ajánlom, születésnapja alkalmából! 
Csordás József: Az első félidő értékelhetetlen. A szünet után feljavultunk, és talán a döntetlenre rászolgáltunk volna, de nem érdemtelen a Dorozsma győzelme sem.

M-Perfect Home-Algyő–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–1 (0-1)
Algyő, 200 néző. Vezette: Kiss Márkó – közepesen (Aczél, Pap Zs.).
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Bozóki (Róka, 56.), Kovács M. (Ilyés, 83.), Dudás, Deák (Horváth A., a szünetben), Csányi Á. (Kardos, 61.), Rébék, Pócs, Godó (Patai, 55.). Edző: Fülöp Tibor.
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai – Burai, Nógrádi, Gera, Vladul, Botic, Simon, Bakó, Dudás, Nagy D., Ördög (Budai, 61.). Edző: Bilics Igor.
Gólszerző: Vladul (31.).
Kiállítva: Rébék (45.).
Jók: mindenki, ill. Vladul, Botic, Nógrádi, Burai. 
Fülöp Tibor: Gratulálok a csapatnak,az én szememben ezt a meccset megnyerték! A második félidőben eltüntettük a létszámhátrányt, ez óriási munka volt. Sajnálom, hogy így alakult, vannak dolgok, amelyekről inkább nem szeretnék beszélni.
Bilics Igor: Nagyon fontos meccsen vagyunk túl, örülünk a győzelemnek, mert egy jó és kemény ellenféllel találkoztunk. Bátran játszottak a fiataljaink, ez meghozta az eredményt. A kiállítás után okosabban kellett volna játszanunk, de mindenképp örülünk a győzelemnek.

Hódmezővásárhelyi FC II.–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–3 (0-3)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Maurer János – jól (Minda, Halász).
HFC II.: Hegyes – Pacskó, Péter, Mahler, Buzás (Telek, 60.), Pálinkás (Marton, 78.), Orovecz (Kónya, a szünetben), Czékus, Tatár, Török (Karácsonyi, 66.), Kis D. (Patkós, a szünetben). Edző: Borbás Zsolt.
Mórahalom: Mison – Papp Zs. (Hovanyecz, 75.), Vajda, Heidrich, Rádóci (Heipl, 86.), Ábrahám, Fehér (Szűcs, 88.), László, Kelemen (Szalma, 88.), Szekeres (Bokányi, 86.), Csizmadia. Edző: Korom Tibor.
Gólszerzők: Pálinkás (54.), Péter (70.), ill. Szekeres (15., 42., az elsőt 11-esből), Vajda (34.).
Jók: Pacskó, Péter, Tatár, ill. Vajda, László, Ábrahám, Szekeres.
Borbás Zsolt: Megint egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfelünknek, akik éltek ezzel. Nem álltunk messze az egyenlítéstől, van még hova fejlődnünk, de a szünet utáni hozzáállás kimondottan tetszetős volt.
Korom Tibor:Győzelmi kényszerben léptünk pályára. Az első félidőben maradéktalanul megvalósítottunk mindent, majd nem zártuk le a meccset, ezáltal magunknak tettük nehézzé a meccset.

Sándorfalva–Makó 2–2 (1-0)
Sándorfalva, 150 néző. Vezette: Kiss László Attila – jól (Berger, Apró).
Sándorfalva: Sági – Buzai, Bácsi, Oláh (Miletic, 59.), Varga R., Juhász, Vajna (Széll, 64.), Bitó (Gulyás, 81.), Budai, Bánóczki (Szabó A., 85.), Gyuga. Edző: Tóth János.
Makó: Szalkai – Kökény, Fancsali, Molnár D. (László, a szünetben), Beregszászi, Vas, Frank, Beke (Czebe, 70.), Borbély B., Dancsó (Borbély Sz., 85.), Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Bánóczki (43.), Miletic (89.), ill. Frank (87., 11-esből), László (91.).
Jók: Varga R., Gyuga, Bitó, Bánóczki, ill. Bohák D., Fancsali, Dancsó, László.
Tóth János:Egy jó ellenfél ellen egy igazságosnak mondható döntetlen született, de kicsit keserédes a szánk széle, mert közelebb voltunk a győzelemhez.
Botlik Róbert: Egy jó iramú találkozón az első félidőben félénken játszottunk. A második félidőben sikerült erősítenünk, és végül jó eredményt értünk el.

Balástya–Tiszasziget 1–5 (0-3)
Balástya, 100 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – jól (Csöngető, Gera).
Balástya: Nagy B. – Sári (Muró, 59.), Faragó, Bagi, Nagymihály (Mészáros, 81.), 
Szűcs T. (Tóth A., 53.), Malatinszki Á., Malatinszki D., Törköly, Tóth G. (Szabó A., 79), Bárkányi. Edző: Koncz Róbert.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M. A., Szilágyi (Szabó D., 73.), Skribek B., Bánfi (Nagy A., 73.), Pető (Vörös, 65.), Tóth I. (Szabó L., 73.), Baka (Varga Z., 65.), Rédei, Dancsok. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Bagi (59.), ill. Baka (17.), Szilágyi (40., 55.), Rédei (44.), Dancsok (84.).
Jók: senki, ill. Rédei, Dancsok, Tóth I.
Koncz Róbert: Úgy érzem, kicsit korán megvertük saját magunkat. Gratulálok a Tiszaszigetnek! 
Bány Tamás: Volt egy ötmeccses tervünk, ebből most a negyediket teljesítettük. Azon dolgozunk, hogy az ötödik is meglegyen, akkor elégedettek lehetünk.

DB Futball Bordány–Szentesi Kinizsi 2–2 (2-1)
Bordány, 200 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Gargya, Burzon).
Bordány: Rabi – Lippai, Márki, Rácz M. (Kovács P., 75.), Sahin-Tóth (Márton, 62.), Kis L. (Meszes, 90.), Krizs (Visnyei, a szünetben), Kovács K. (Farkas S., a szünetben), Sárkány, Kiss T., Czékus. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Szentesi Kinizsi: Verebélyi – Dovics, Rostás, Horváth K., Bartucz P., Döme (Piti, 78.), Szőke (Koncz, a szünetben), Mészáros (Tóth Á., 66.), Mihály (Locskai, 66.), Becsek (Varga O., 26.), Vincze. Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerzők: Rácz M. (5., 20.), ill. Döme (26.), Locskai (84.).
Kiállítva: Bartucz P. (89.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Nagy Torma Ricsárd: Köszönöm a csapatnak a mai hozzáállást! Számomra ez volt az utolsó mérkőzés a Bordány kispadján. 2016-ban játékosként jöttem, később az U15-ösök, és az U17-esek, majd a felnőtt edzőjeként igyekeztem értéket adni és kialakítani egy BSK érzést. Azt gondolom, hogy ez sikerült. Úgy érzem, a jelenlegi keretben nagyon sok potenciál van, a játékosok zöme két-három éven belül meghatározó futballisták lehetnek a megyében, de ahhoz dolgozniuk kell tovább és gyűjteni a felnőtt perceket. A döntésem már az első forduló előtt megszületett, csak vártam, hogy a megfelelő ember kerüljön a helyemre. Bordányi érzetű emberként érdekel a klub jövője, így nagyon bízom Vasas Gáborban, hogy megfelelő választ tud adni arra, a BSK-nak mi helye van a megyei labdarúgásban, és a helyi magra építve fejlődnek tovább Minden játékosnak, szurkolónak és vezetőnek köszönöm a közös munkát! Hajrá, BSK!
Szöllősi Ferenc:Idegenben jó az iksz, Ricsinek minden jót a magánéletben! Valaki fogta ma a kezünket. 

A 9. forduló programja:
Péntek, 18 óra: Szeged-Csanád GA II.–Sándorfalva. Szombat, 15 óra: Makó–Hódmezővásárhelyi FC II., Kémnygyártó-Mórahalom VSE–Kiskundorozsma, Tiszasziget–DB Futball Bordány, Szentesi Kinizsi–M-Perfect Home-Algyő, Deszk–Balástya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában