Görkorcsolya

5 órája

Taroltak a Tornádó Team Szeged versenyzői az ob-n

Szombathelyen rendezték meg a görkorcsolyázók országos bajnokságát. A Tornádó Team Szeged összesen több mint egy tucat éremmel térhetett haza.

A görkorcsolya szezon utolsó eseményét a szombathelyi országos bajnokság jelentette, ahol a Tornádó Team Szeged egy ötfős csapattal vett részt. Iványi Kata, Sándor Lilla és Bíró Hanna egy héttel az ob előtt még a világbajnokság maraton versenyszámain korcsolyáztak Olaszországban, ezúttal már négy távon, valamint váltóban álltak rajthoz a hazai mezőnyben. Hozzájuk a klub két kadet korú sportolója, Csanádi Jázmin és Vörös Dániel csatlakozott.

Tornádó Team Szeged, országos bajnokság
Egyéniben a Tornádó Team Szeged sportolói állhattak az ob dobogójára.
Fotó: Tornádó Team Szeged

A hölgyek összes egyéni távú versenyén a Tornádó Team Szeged sportolói osztoztak a dobogós helyeken, és a két fiatal is fontos helyezésekkel járult hozzá ahhoz, hogy a csapat az egyéni összetett, valamint a csapatösszetett tekintetében is dobogóra állhasson. Csanádi Jázmin összetettben a 11., míg Vörös Dániel a 13. helyen zárt az ob-n.

Az egyéni eredmények után az összetettben sem lehetett kérdés a Tornádós lányok dobogós helye, miközben a két sprinter Jázminnal kiegészülve a váltót is magabiztosan megnyerte. Bíró Hannáé lett az összetett első hely, Sándor Lilla végzett a második, míg Iványi Kata a harmadik helyezett.

Görkorcsolya országos bajnokság, Szombathely, a Tornádó Team Szeged eredményei

Dobbin sprint: 1. Iványi Kata, 2. Bíró Hanna, 3. Sándor Lilla. 500 m.: 1. Bíró Hanna, 2. Iványi Kata, 3. Sándor Lilla. 3000 m pont: 1. Sándor Lilla, 2. Iványi Kata, 3. Bíró Hanna,. 7000 m elimináció: 1. Sándor Lilla, 2. Bíró Hanna, 3. Iványi Kata. Összetett végeredmény: 1. Bíró Hanna, 2. Sándor Lilla, 3. Iványi Kata.

3000 m, váltó: 1. Tornádó Team Szeged (Bíró Hanna, Csanádi Jázmin, Sándor Lilla). Csapat összetett: 1. Tatabánya, 2. Szombathely, 3. Tornádó Team Szeged, BudaSkate. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában