Labdarúgó NB III.

2024.10.20. 15:49

Bombagólokkal fordított az SZVSE a Szolnok ellen - fotók

Győzelemmel köszöntötte jubiláló játékosát a szegedi csapat. Bár a Szolnok szerezte a meccs első gólját, az SZVSE végül itthon tartotta a három pontot az NB III. Dél-keleti csoportjában, ezzel a szegediek hetedik sikerüket szerezték meg a szezonban.

Vajgely Pál

Küzdelmes meccsen nyert az SZVSE a Szolnok elen.

Fotó: Török János

Ünnepi pillanatokkal indult a Szolnok elleni bajnoki, hiszen Csamangó Tibort köszöntötték a kezdőrúgás előtt, az SZVSE játékosa 250. felnőtt mérkőzésén lépett pályára a Vasutasok színeiben. A múlt heti, kiütéses vereség után nem várt könnyű feladat a szegediekre az utóbbi időben jó formát mutató Szolnok ellen. 

SZVSE, Csamangó Tibor
Csamangó Tibor 250. alkalommal lépett pályára az SZVSE csapatában.
Fotó: SZVSE

A vendégek szerezték meg a vezetést, igaz, a kontrájuk előtt igencsak gyanús szituációban tűnt el a tizenhatoson belül lőni készülő Orovecz, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Az ellentámadásból viszont betalált a Szolnok, miután Annus lapos beadása került Iván elé, aki közelről a kapuba lőtt. Öt perccel később már egyenlő volt az állás, Orovecz a szezonban nem először lőtt gólt egy távoli szabadrúgásból, a kapu előtt megpattanó lövésével tehetetlen volt Csáki kapus. A szünet előtt Beretka fordíthatott volna, de ziccerben a kapu mellé lőtt.

Nem pánikolt az SZVSE

A második félidő elején beszorította ellenfelét az SZVSE, majd egy újabb bombagóllal meg is fordította a meccset. Rádai egy pattanás után, nagy erővel küldte a labdát a kapu felé mintegy 20 méterről, a játékszer a két kapufa találkozásáról vágódott be a gólvonal mögé, 2–1. A Szolnoknak egy lehetősége adódott, majd egyre többet kockáztatott, egy kontrából pedig Ábrahám-Fúrús eldöntötte a meccset, aki első gólját szerezte az NB III.-ban – az SZVSE viszont már hetedik alkalommal szerzett három pontot idén, és sikerült feledtetni az egy héttel korábbi pofont.

Kelemen Balázs:  – Azt szoktam mondani a játékosoknak, amíg én nem pánikolok, addig nekik sincs okuk erre. Én nem pánikoltam a múlt héten történtek után, tudtuk, hogy a mai egy fontos meccs lesz. Bízunk benne, hogy az utolsó öt meccsen is gyarapítjuk még a pontjaink egy számát, értékes sikert arattunk egy nem rossz Szolnok ellen. 

Szegedi VSE-G-Falc Kft.–Szolnoki MÁV FC 3–1 (1-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 12. forduló. Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Maml Zoltán (Csákó, Balogh).
SZVSE: Balogh – Csamangó (Kormányos, 58.), Rádai, Beretka (Kalapács, 58.), Mezei, Orovecz, Farkas, Kelemen (Dobronoky, 58.), Kéri (Benyó, 77.), Papp Á. (Ábrahám-Fúrús, 77.), Lévai. Edző: Kelemen Balázs.
Szolnok: Csáki – Tisza, Iván, Lengyel B. (Dékány, 88.), Annus, Dudok (Sitku, 75.), Barna (Bathó, 75.), Bogdán, Demeter (Szabó Zs., 88.), Kópis, Csanádi (Lengyel G., 65.). Edző: Horváth Csaba.
Gólszerzők: Orovecz (25.), Rádai (57.), Ábrahám-Fúrús (87.), ill. Iván (20.). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában