Férfi vízilabda OB I.

2 órája

Bravúr a javából: ikszelt a Szegedi VE a BVSC-vel

Az utolsó másodpercig ott lógott a levegőben a bombameglepetés. A Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapata már négy góllal is vezetett a BVSC otthonában a 3. forduló mérkőzésén. A rendes játékidő 9–9-cel fejeződött be, az extra pontért rendezett büntetőpárbajt pedig a fővárosi együttes nyerte meg.

Becsei Dávid

Kürti Dominik három góllal járult hozzá a bravúros pontszerzéshez.

Fotó: Török János

Szerdán este három negyeden át szorongatta a Szolnoki Dózsát a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I. második játékapján. Szombaton késő délután már az Eurokupa-csoportkörös BVSC vendégei voltak Kiss Csaba tanítványai és kellemetlen vendégként “rárúgták” az ajtót a hazaiakra. Jól működött a szegedi védekezés, miközben támadásban sorra jöttek a gólok. Nyolc perc játék után 3–1-re vezettek Sánta Dánielék, majd a második negyed derekán Pörge Zsombor második találatával 6–2-re léptek el. A nagyszünetig hátralévő négy minutumban már nem változott az eredmény.

Szegedi VE, BVSC, Kiss Csaba, vízilabda
Bár a fák valóban nem nőnek az égig, ígyis kalapot emelhetünk a Szegedi VE teljesítménye előtt a BVSC ellen.
Fotó: Török János

Nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, hogy utolérjék a vendégeket. A harmadik negyed során a négygólos különbségből kettőt sikerült lefaragni a BVSC-nek. Az utolsó negyedben négy és fél percen át nem született újabb találat. A budapestiek törték meg a gólcsendet, rögtön két góllal, 8–8-nál két és fél perccel a vége előtt eltűnt a különbség az eredményjelzőről. Nagy Márton újra vezetéshez juttatta a Szegedet, de egyenlített a BVSC. A végén még támadhatott a győzelemért a Kiss-csapat, a lövés kimaradt, így mindkét csapat egy-egy pontot szerzett, további egy extra pontért pedig büntetőket lőhettek. Mind az ötöt értékesítette a hazai gárda, míg Leinweber kihagyta, így az utolsó szegedi ötöst már el sem kellett lőni, de ígyis bravúros a pontszerzés

Először játszik majd itthon a Szegedi VE

A 4. fordulóban jövő szombaton 17 órától a Vasast fogadja a Szegedi VE a Tiszavirág Sportuszodában.

Kiss Csaba: – Nagyon vegyesek az érzéseim a lefújást követően. Amikor 6–2-re vezettünk és időt kért a BVSC, azt mondtam, nyerni kell és csalódás lesz, ha nem sikerül. A végén emberelőnyben, időkérés után a győzelemért támadtunk, akkor már azt gondoltam, bármi történik, büszke vagyok a srácokra a teljesítményük miatt. Várható volt, hogy a hazaiak nem nyugodnak bele, hogy nem megy nekik a játék. Küzdöttek, ahogy fogyott az idő, fogyott az előnyünk is. Bennünk volt már egy ilyen eredmény az előző szezonban is, idén pedig pláne. Számolni kell velünk, egyre stabilabbak vagyunk. Szerdán Szolnokon is ameddig bírtuk szuflával, egyenrangú ellenfelek voltunk, a BVSC ellen pedig pláne. A fák nem nőnek az égig, igazságos döntetlen született. A büntetők már teljesen más kávéház, mint a négy negyed, fontos egy pontot szereztünk érzelmileg.

BVSC-Manna ABC–Szegedi VE 14–12 (1–3, 1–3, 4–2, 3–1 – büntetőkkel: 5–3)
E.ON Férfi vízilabda OB I., alapszakasz, 3. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Csanádi, Némethy.
BVSC: Gyapjas V. – Tátrai D. 4, Csapó 2, Ekler Zs. 1, Jansik D., Kovács P. 2, Mészáros M. 1. Csere: Korom (kapus), Konarik 3, Tátrai T., Szeghalmi, Gál, Bundschuh 1, Benedek M. Vezetőedző: Varga Dániel.
Szeged: Danka – Sánta 1, Sziládi 1, Bóbis 1, Horváth V., Kürti 3, Leinweber 1. Csere: Gyovai (kapus), Pörge 3, Nagy M. 2, Spitz, Kasza, Varga M., Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 4/9, ill. 5/10.
Ötméteresből: 6/6, ill. 3/4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában