A Zalaegerszeget verték

2 órája

Rangadót nyert a Szegedi TE

Fontos hazai siker született a férfi tekecsapat szuperligában. Az 5. fordulóban a Szegedi TE ugyanis legyőzte a veretlen Zalaegerszeget, így megőrizte esélyét a címvédésre.

Mádi József

A Szegedi TE-nek voltaképpen ez az egy esélye maradt arra, hogy a férfi tekecsapat szuperliga bajnoki címéért versenyben maradjon. Azaz le kellett győzni a Zalaegerszeg együttesét az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Ehhez képest a szegediek rangadót nyertek hazai pályán remek játékkal.

Szegedi TE
A Szegedi TE játékosa, Szél Tibor remek sikert aratott. Fotó: Gémes Sándor

Szegedi TE: a kezdés döntött

A jó kezdés messzire elkísér – tartja az örök igazság. Ez pontosan így volt a két csapat rangadóján. A szegediek közül Szél Tibor úgy tudott nyerni, hogy szettet sem vesztett, miközben Karsai László teljesítményére nem igazán vannak szavak. Úgy játszott, hogy esélyt sem adott az ellenfélnek még úgy sem, hogy az első két szett után 1:1-re álltak az ellenfelével. A további két játékrészben viszont szinte lemosta a pályáról az ellenfelét, így az első sor után 2:0-ra és 153 fával vezetett a címvédő.

Mivel a második sorban is születette egy szegedi siker, a különbség pedig számottevően nem csökkent (maradt 112 fa), így az utolsó két párban a hazaiak a reális győzelmi esély reményében léptek pályára.

Ezt pedig Kiss Norbert révén sikerült megvalósítani, azaz a szegediek rendkívül jó játékkal megszerezték a két pontot a motivált ellenféllel szemben.

A Tisza-partiak keddtől a tekecsapat világkupán vesznek részt – éppen Zalaegerszegen. 

Végeredmény: Szegedi TE–Zalaegerszeg 6:2 (3770:3674)

A párok: Szél T.–Horváth Z. (Járfás Sz.) 1:0 (4:0, 637: 560), Karsai L.–Farkas Á. 1:0 (3:1, 686:610), M. Jovetics–Kakuk L. 1:0 (2,5:1,5, 595:602), Somodi K.–Zapletán Zs. 0:1 (1:3, 617:651), Bíró P.–Nemes A. 0:1 (1:3, 600:668), Kiss N.–Pintér K. 1:0 (3:1, 635:583).

A meccsről a beharangozónkat itt olvashatják, míg a szegediek legutóbbi bajnokijáról itt olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában