Férfi vízilabda OB I.

3 órája

Óriási bravúr, szegedi győzelem a bajnoki ezüstérmes Vasas ellen – galériával

Rossz kezdés, parádés folytatás. Fantasztikus szegedi győzelem, 0–2-ről 3–2-re fordított a Szegedi VE, majd szinte végig vezetve 15–13-ra legyőzte a legutóbbi idény ezüstérmesét, a Vasas együttesét a férfi vízilabda OB I. 4. fordulójában.

Becsei Dávid

Sánta Dániel parádés gólt szerzett a meccs végén.

Fotó: Karnok Csaba

Pocsék barcelonai túra után érkezett Szegedre a Vasas. A Barceloneta vendégeként a Bajnokok Ligája nyitó fordulójában az angyalföldiek 18–7-es vereséget szenvedtek szerdán este. A legutóbbi bajnoki fordulóban a BVSC otthonából pontot rabolt a Szegedi VE, a szegedi győzelem viszont előzetesen nehezen volt elképzelhető a két olimpiai bajnokkal felálló ellenféllel szemben.

Szegedi VE, szegedi győzelem, férfi vízilabda OB I., Vasas
A szegedi győzelem egy letéteményese. Danka Benedesek 12 labdát védett a Vasas ellen.
Fotó: Török János

Nem érződött a Budapest-Barcelona-Budapest, majd a Budapest-Szeged távolság megtétele a Vasason az első percben. Hatvanegy másodperc elteltével már 0–2 állt a Tiszavirág Sportuszoda eredményjelzőjén, miután Bátorit követően a szegedi nevelésű Lakatos Soma is villámgyorsan betalált. Ezután viszont megérkezett a meccsbe a Szegedi VE. Leinweber Olivér szépített, majd jött Sziládi Kristóf parádés megmozdulása a félpályánál. Labdaszerzést követően megúszott, kitempózta a válogatott kapust, Lévai elsüllyedt és Sziládi egalizált, 2–2. Még négy perc sem telt el, amikor már 3–2-re a hazaiak vezettek. A gólzápor után visszaesett a gólok száma, egy negyed után 3–3-at mutatott a tábla.

12 gólos góleső

Az igazi gólesőt viszont a második negyed hozta, de ebből is a Tisza-partiak jöttek ki jobban. 5–4-re és 6–5-re még a Vasas vezetett, de a jól védő Danka Benedeknek is köszönhetően fordított a Szeged, a nagyszünetben csak azért mutatott kétgólos különbséget (10–8) az eredményjelző, mert az utolsó másodpercben egy büntetőből szépítettek a vendégek.

Kétszer is háromgólosra nőtt a különbség a harmadik negyedben. Mindkétszer jött viszont az angyalföldi válasz, így a záró nyolc perc 12–10-ről indult.

Szegedi győzelem

Kijutott a jó szegedi teljesítményekből, de közülük is kimagaslott Leinweber Olivér, aki hét lövéséből ötöt gólra váltott. Az ő ötödik találatával, majd Nagy Márton rövid felső sarokba zúdított labdájával 14–10-re lépett el hat perccel a vége előtt a Szegedi VE. A nagyobb előny tudatában jött egy hazai rövidzárlat, három perc alatt 14–13-ra feljött a Vasas. A végén viszont helyén volt a szegedi szív, egy kapufáról kipattanó labdát Sánta pofozott be, 15–13. A hátralévő két percben pedig már hősiesen mindent kivédekeztek a hazaiak, megérdemelt sikert arattak.

Az 5. fordulóban jövő szombaton Egerbe utazik a Szeged, november 2-án 17 órától pedig a címvédő Ferencvárost látja vendégül.

Szegedi VE–Vasas 15–13 (3–3, 7–5, 2–2, 3–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 4. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 350 néző. Vezette: Kun, ifj. Kenéz.
Szeged: Danka – Sánta 1, Sziládi 1, Bóbis 3, Horváth V.,Kürti 1, Leinweber 5. Csere: Pörge 2, Nagy M. 2, Spitz, Kasza, Varga M., Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Vasas: Lévai – Lakatos 2, Dedovics 1, Dala, Durdics 2, Bátori 5, Batizi 2. Csere: Mizsei (kapus), Rangyelovics, Gábor L. 1, Sélley-Rauscher, Rogács, Gaszt, Tasi. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.
Gól – emberelőnyből: 6/8, ill. 3/7.
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/2.

Nyilatkozatok:

Sánta Dániel (balról jobbra), Kiss Csaba, Szlobodan Nikics és Bátori Bence.
  • Kiss Csaba, a Szegedi VE vezetőedzője: – Köszönjük a gratulációt a Vasasnak, megtisztelő ekkora sportemberektől az elismerés. Éreztük, hogy lehet esélyünk, Barcelonában jártak, szerdán a Marseille-t fogadják, nem hiszem, hogy önszántukból bevállaltak volna még egy ilyen szegedi kirándulást. Csalódottan jöttek ide, ezt próbáltuk meglovagolni. Rosszul kezdtünk, de gyorsan visszajöttünk a meccsbe és az a hatalmas változás tavalyhoz képest, hogy nem jó meccset akarunk játszani klasszis csapatok ellen, hanem le szeretnénk győzni őket. Ez óriási különbség! Nagyon büszke vagyok a fiúkra, azt kértem tőlük, hogy élvezzék a vízilabdát, mert nem mindennap ugorhatnak vízbe olimpiai bajnokok ellen. Támadásban még ígyis volt egy-két butaságunk, én is hozzátettem ehhez, de úgy éreztem, hogy még ezek is belefértek, mert parádésan védekeztünk.
  • Sánta Dániel, a Szegedi VE játékosa: – Ehhez hasonló mérkőzésre számítottam. BL-meccs és hosszú utazás után vidéki meccsre menni nem egyszer, valamint éreztük, hogy pici hullámvölgyben van a Vasas. Annyit erősödtünk fizikálisan, mentálisan és játékban az előző idényhez képest, hogy négygólos előnyről tavaly még kiénekelték volna a sajtot a szánkból a végén, most viszont már nem. Nagy sikert arattunk, jövő héten viszont Egerben csak bukni tudunk, de ha ott is nyerünk, akkor válik ez a győzelem igazán értékessé.
  • Szlobodan Nikics, a Vasas vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, a BVSC után ellenünk is nagyon jól játszottak. Nekünk sajnos védekezésben és támadásban sem jött össze semmi itt, akárcsak Barcelonában. Ez egy rossz szituáció, de a sport ilyen, megpróbálunk a következő feladatainkra helyretenni a dolgokat és dolgozni tovább.
  • Bátori Bence, a Vasas játékosa: – Ma a Szeged volt a jobb csapat ma, gratulálok nekik a győzelemhez. Sejtettük, hogy kemény meccs lesz, de az a teljesítmény, amit Szegeden és Barcelonában nyújtottunk, az tőlünk nem elfogadható. Mindent át kell beszélnünk és megfejteni a problémáink okát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában