Férfi kézilabda

2 órája

A Pick Szeged irányítója nem utazott el Aalborgba

Meccsnapra ébredtek. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 18.45-től (élő: Sport1) a dán Aalborg vendége lesz a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. Nem tartott a csapattal Dániába a Tisza-partiak izlandi válogatott irányítója.

Becsei Dávid

Janus Smárason Szegeden maradt edzője engedélyével.

Fotó: Török Attila/MW

Janus Smárason és felesége kisbabát vár. Bármelyik pillanatban megérkezhet a baba, így Michael Apelgren vezetőedzővel egyeztetve a 29 éves kézilabdázó Szegeden maradt. A Pick Szeged honlapja szerint a svéd szakember kiemelte, hogy ebben a pillanatban a legfontosabb a család, az, hogy Janus a kedvese mellett legyen.

Pick Szeged, Janus Smárason, Aalborg, férfi kézilabda
Janus Smárasonra apai örömök várnak, a Pick Szeged Aalborg elleni mérkőzésén nem lép pályára ma este.
Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

Ma este így egyetlen klasszikus irányítóval, a szerb Lazar Kukiccsal a fedélzetén játszik Aalborgban az OTP Bank-Pick Szeged. Smárason nem, Mario Sostaric viszont ott lesz a pályán, aki lapunknak adott interjújában beszélt döntéséről, miszerint a 2025 nyarán lejáró szerződését 2028. június 30-ig meghosszabbította a klubbal.

Ami négy fordulót követően a B csoport tabelláját illeti, a Barca hibátlanul, nyolc ponttal áll az élen. Második a Szeged hat ponttal, a Nantes és a Kielce négy-négy, a Magdeburg és az Aalborg három-három, míg az RK PPD Zagreb és a Kolstad két-két pontot gyűjtött eddig.

Pick Szeged–Aalborg a számok nyelvén

Tizenharmadik alkalommal találkozik egymással az Aalborg és a Szeged a Bajnokok Ligája csoportkörében. Kiegyensúlyozott eddig a két csapat mérlege, hiszen mindkettő öt-öt meccset nyert meg, míg kétszer döntetlennel fejeződött be a mérkőzésük. Legutóbb februárban Aalborgban keresztezték egymás útját, akkor 31–26-ra a dánok nyertek. A 2023–2024-es idény szegedi csoportmérkőzését pedig a Pick nyerte meg impozáns játékkal 34–27-re. Legutóbb 2019. október 13-án nyert Aalborgban a Pick Szeged. A végeredmény 35–28 volt, a meccs pedig igazán emlékezetes maradt Bánhidi Bence számára, aki tizenegy góllal járult hozzá a sikerhez.

A 18.45-kor kezdődő Aalborg–OTP Bank-Pick Szeged mérkőzést svéd játékvezető páros fújja, Mirza Kurtagic és Mattias Wetterwik.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójának programja, ma, 18.45: Aalborg Handbold–OTP Bank-Pick Szeged, RK PPD Zagreb–Barca. 20.45: SC Magdeburg–HBC Nantes. Csütörtök, 18.45: Kolstad–Industria Kielce, Veszprém–Fredericia. 20.45: Paris Saint-Germain–Dinamo Bucuresti, Sporting–Füchse Berlin, Orlen Wisla Plock–Eurofarm Peliszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában