Férfi vízilabda OB I.

2 órája

Változott a Metalcom Szentes bajnokijának időpontja

Teljes fordulót rendeznek. A férfi vízilabda OB I. ötödik játéknapján a Szegedi VE szombaton 16 órától Egerben ugrik medencébe, míg a Metalcom Szentes vasárnap 19 órától a Honvéd együttesét látja vendégül.

Becsei Dávid

Sokat fejlődött a Szentes.

Fotó: Szentesi Vízilabda Klub

Szombatról vasárnap 19 órára helyezték át a Metalcom Szentes–Honvéd mérkőzés kezdési időpontját. Ennek az az oka, hogy a fővárosiak csütörtök este még az Eurokupa D csoportjának második fordulójában a Panathinaikoszt fogadták. A görög klub 12–11-es sikerével elvitte a pontokat a Kőér utcai uszodából. Az első körben a szerb Szabács vendégeként szenvedett 12–8-as vereséget a Honvéd, amely legközelebb Barcelonába utazik.

Metalcom Szentes, Szegedi VE, férfi vízilabda OB I.
A Csorba Tamással (a labdával) felálló Metalcom Szentes a Ferencvárost fogadja a férfi vízilabda OB I.-ben.
Fotó: Szentesi Vízilabda Klub

A bajnokságban jobban szerepel a Honvéd, de egy váratlan vereséget már elszenvedett, ugyanis a Szolnok 11–9-re győzött a fővárosban. A nyáron megerősödött BVSC-t viszont 9–6-ra legyőzte a Szivós-csapat, de Miskolcon (7–8) és Kaposváron is nyert (7–12).

Egypontos a Metalcom Szentes

A Metalcom Szentes 10–10-es pécsi döntetlenjének köszönhetően egy pontot szerzett eddig. A Vasas otthonában 13–11-re, míg a Ferencvárost vendégül látva 14–7-re kaptak ki Kis Gáborék, a BVSC elleni első fordulós mérkőzésüket november hatodikára halasztották el a zuglóiak kérésére.

Meglepetéscsapat

A 2024–2025-ös idény meglepetéscsapata – a Szolnoki Dózsa mellett – eddig a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I.-ben. Kiss Csaba tanítványai ugyanis négy meccsen már hét pontot gyűjtöttek. Bravúrsikert arattak a Vasas ellen a Tiszavirág Sportuszodában, döntetlent játszottak a rendes játékidőben a BVSC vendégeként, míg a bajnoki nyitányon Kaposváron nyertek. Holnap délután Egerben vizitálnak Sánta Dánielék, három ponttal megerősíthetnék a pozíciójukat az élmezőnyben.

Az Eger négy mérkőzéséből hármat elvesztett eddig. A Szolnok 15–8-ra győzött a hevesiek otthonában, míg a BVSC (19–12) és a Vasas (13–5) vendégeként is kikaptak az egriek, otthon viszont 10–8-ra legyőzték a Pécset.

Férfi vízilabda OB I., 5. forduló:

Szombat, 11 óra: Debrecen–Vasas. 13 óra: UVSE–BVSC, Ferencváros–Kaposvár. 16 óra: Eger–Szegedi VE. 19 óra: Pécs–OSC. Vasárnap, 16 óra: Miskolc–Szolnok. 19 óra: Metalcom Szentes–Honvéd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában