Női vízilabda OB I.

2 órája

Különleges meccset játszottak Szentesen a Horváth-ikrek

Érvényesítette a papírformát az Eger Szentesen. A női vízilabda OB I. 2. fordulójából rendezett mérkőzés viszont nem ezért marad emlékezetes, hanem azért, mert különleges meccset játszottak a Horváth-ikrek. Immár vendégként tért vissza a szentesi uszodában Zsófi és Luca.

Becsei Dávid

Olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes játékosokkal (Rebecca Parkes, Szilágyi Dorottya) a fedélzetén érkezett Szentesre az Eger. Ez a bajnoki mérkőzés viszont Horváth Zsófi és Horváth Luca számára volt a legkülönlegesebb, hiszen szentesi születésűként először ugrottak medencébe a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában vendégjátékosként. Különleges meccset játszottak a Horváth-ikrek, Zsófi kezdőként egy gólt dobott, míg Luca csereként játszott. Szeptemberben a testvérpár együtt ünnepelhetett U18-as világbajnoki bronzérmet.

Különleges meccset játszottak, Horváth-ikrek, Valdor Szentes, Eger, vízilabda
Különleges meccset játszottak Szentesen a Horváth-ikrek. Először vízilabdáztak vendégként a szentesi uszodában.
Fotó: Vidovics Ferenc – archív

Jobb erőkből áll az Eger jelenleg, ezt pedig gyorsan bizonyították is a vendégek. Remek védekezésüknek és kapusuknak, Torma Lucának köszönhetően két negyed után 6–1-re vezettek. A harmadik negyedet 3–3-ra mentette a Szentes, az utolsó nyolc percben viszont még két góllal megtoldották a különbséget a tíz napon belül hatodik meccsüket játszó vendégek.

Pénteken 19.30-tól itthon, szombaton 18 órától idegenben játszik a Valdor Szentes a Dunaújvárossal az oda-visszavágós BENU Magyar Kupa negyeddöntőjében. A bajnokság harmadik fordulójában október 22-én 18.45-től a címvédő UVSE vendégei lesznek majd a Kurca-partiak. 

Tóth Gyula: – Gratulálok az Egernek a győzelemhez, úgy érzem, egy jó mérkőzést sikerült velük játszanunk eredménytől függetlenül. Jól álltunk bele a meccsbe. A Dunaújváros elleni nyitány egy őrült nagy tanulság volt számunkra, hiszen ezek a fiatal lányok mindössze három hónapja ismerik egymást. Rengeteg energiát tettünk bele a kezdésünkbe, de nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket, kihasználni az emberelőnyeinket, így pedig nehéz meccsben maradni. Ennek ellenére sem adtuk fel, szerettünk volna egy jó harmadik és negyedik negyedet játszani, ami sikerült egy jó erőkből álló Eger ellen.

Valdor Szentes–Eger 5–12 (0–3, 1–3, 3–3, 1–3)
MOL női vízilabda OB I., alapszakasz, 2. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Tordai, Rubos.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Molnár D., Zöld, Urvári L. 2, Kövér-Kis 1, Boldizsár R. Csere: Mácsai, Lengyel, Versegi, Erdélyi, Korom 1, Furák-Szabovik. Vezetőedző: Tóth Gyula.
Eger: Torma – Szilágyi D. 3, Sóti, Horváth Zs. 1, Pogonyi 3, Eve, Szellák Cs. 3. Csere: Borsi, Parkes 1, Révész, Horváth L., Lendvai N. 1, Skultéti. Vezetőedző: Sike József.
Gól – emberelőnyből: 1/3, ill. 3/5.
Ötméteresből: 1/2, ill. 1/2.
Kipontozódott: Molnár D., ill. Pogonyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában