Soroksáron nyertek a szegediek

3 órája

Végre jól is játszott a KÉSZ-St. Mihály

Remek második félidei játékával nyert a női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a szegedi csapat. A KÉSZ-St. Mihály a Soroksárt tudta idegenben felülmúlni, ezzel a középmezőnyben helyezkedik el.

Mádi József

Azzal a tudattal utazott el a KÉSZ-St. Mihály Soroksárra a női labdarúgó Simple liga NB I. 7. fordulójában, hogy ha nyer, akkor le tudja szakítani a riválisokat a tabellán.

KÉSZ-St. Mihály
A KÉSZ-St. Mihály támadója, Ónodi Vanessza (balról) tevékeny részt vállalt csapata első góljában. Fotó: Gémes Sándor

KÉSZ-St. Mihály: remek második félidő

A mérkőzés eleje az ismerkedéssel telt, majd egy szegedi helyzetre negyedórás mezőnyfutball jött. A folytatásban a KÉSZ-St. Mihály részéről előbb Koszó Sydney, később Szabó Dóra veszélyeztetett, sőt Lena Marjanovic fejese éppen csak elkerülte a kaput. A szünetig feljavult a Soroksár, de komoly helyzete nem akadt.

A második félidőben nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, akadtak lehetőségei is, de olyan nagy nem, mint amely Koszó előtt adódott, aki éppen csak mellélőtt.

A meccs alakulása szempontjából mondhatjuk, hogy jókor jött a szegediek gólja, amelyet Szabó Dóra az 59. percben szerzett, mégpedig Ónodi Vanessza előreívelése után a 16 éves támadó szép mozdulattal fejelt a kapuba.

A meccs hajrájában a csereként beállt Sara Simonovic tette biztossá a vendégek sikerét, amikor egy ellentámadás végén 18 méterről lőtt a kapuba.

Hadár Attila: – Igazi hatpontos mérkőzésen nyertünk. Végre jól játszottunk, sokat passzoltunk, volt helyzetünk is, de az első félidőben a rossz utolsó megoldások miatt nem tudtunk betalálni. Ekkor a ziccerpasszok hiányoztak, ott sokat hibáztunk bele, ám a szünet után már ezekkel sem akadt gond. Két szép gólt szereztünk és az elejétől kezdve jól futballoztunk, a lányok teljes mértékben betartották, amit megbeszéltünk.

Soroksár–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 0–2 (0-0)
Női Simple liga labdarúgó NB I., 7. forduló. Budapest XXIII. kerület, Szamosi Mihály Sporttelep, 100 néző. Vezette: Kalydy Dionízia Imola (Elek Balázs, Juhász Bálint).
Soroksár: Ascher – Hanász (Kovács L., 86.), Czinege, Benke, Mucsi, Mislai, Győrik, Földvári (Miszlai, 62.), Nyul, Buzás, Schmidt. Vezetőedző: Dukon Béla.
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovic – Marjanovic (Futaki, 88.), Kránicz, Ónodi, Németh P. – Koszo (Simonovic, 62.), Malesevic, Juhász – Szabó D. (Horváth L., 68.), Petrovic (Sovány, 62.), Nagy L. Vezetőedző: Hadár Attila. 
Gólszerzők: Szabó D. (59.), S. Simonovic (78.).

A meccs beharangozóját itt olvashatták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában