Labdarúgás

2 órája

Még mindig nyeretlen a HFC az NB III.-ban

Hiába kezdett jobban a Hódmezővásárhelyi FC, meddőnek bizonyult a második félidei mezőnyfölénye is. A Monor a HFC elleni 2–1-es győzelmével vitte el a három pontot a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 11. fordulójában.

Becsei Dávid

A sárga-kék mezes HFC továbbra is nyeretlen a 2024–2025-ös bajnoki idényben.

Fotó: Gémes Sándor

Jól kezdte a meccset a HFC, a 6. percben Gréczi azonban a monori kapus kezébe emelte a labdát. A 18. minutumban Sipos Gábor gólba tartó fejesét a keresztléc alól piszkálta ki Bozsó. A 40. percben viszont a vendégek szereztek vezetést. Hazai labdavesztés hátul, a visszagurított labdát pedig Farkas Ádám bal lábbal Vaits Marcell jobb keze mellé csavarta el laposan, 0–1.

HFC, NB III., labdarúgás, Monor, Szűcs Róbert
Szűcs Róbert úgy vélekedett, ez volt a HFC legrosszabb meccs azóta, hogy átvette az edzői feladatokat Antal Krisztiántól.
Fotó: Gémes Sándor

Cseréinek köszönhetően feltámadt a második játékrészre a HFC. Szünet után Rabecz Botond lépett ki a védők közül ziccerben, átemelni viszont már nem sikerült a kapust, bravúrral védett. Nem sokkal később Gréczi az alapvonalról gurított vissza, Sipos G. pedig belepörgetett a labdába, ami a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Talán, ha átveszi, még nagyobb ziccer lehetett volna…

Meddő volt a HFC mezőnyfölénye

Az 58. percben egy bedobás utáni kavarodásból újabb gólt szerzett a Monor, miközben már érett a hazai találat, 0–2. Egy hosszú kirúgást Gréczi vett át a védők között, majd szabálytalankodtak vele szemben. Tizenegyes, Gréczi berúgta, 1–2. A hátralévő húsz percben a helyzetek ellenére sem sikerült egyenlíteni, miközben a vendégek kontrákból nem tudtak igazán veszélyeztetni.

Vasárnap 13 órától a sereghajtó Dabas vendége lesz a HFC.

Szűcs Róbert: – Amióta átvettem a csapatot, ez volt a leggyengébb mérkőzésünk. Ugyanakkor még ezen is kialakítottunk több gólhelyzetet.

Hódmezővásárhelyi FC–Monor 1–2 (0–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 11. forduló. Hódmezővásárhely, 300 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Topálszki, Balogh B.).
HFC: Vaits – Gréczi, Herczeg (Rabecz B., a szünetben), Török, Simon D. (Povázsai, a szünetben), Sipos G. (Czékus, 61.), Dóra D., Tóth P. (Pleszkán, 88.), Guth, Zana, Zámbori D. Megbízott edző: Szűcs Róbert.
Monor: Bozsó – Kapronczai, Farkas B. (Bálint D., 82.), Farkas Á., Szegő (Petry, 70.), Markó, Juhász Zs., Puskás N., Ivády (Rácz M., 86.), Horváth L., Hadnagy. Edző: Halgas István.
Gólszerzők: Gréczi (71. – 11-esből), ill. Farkas Á. (40.), Puskás N. (58.).

A másik Csongrád-Csanád vármegyei NB III.-as csapat, az SZVSE kiütéses, 8–0-s vereséget szenvedett az ESMTK otthonában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában