Női vízilabda OB I.

2 órája

Magabiztos FTC-győzelem Szegeden

Remekül védekeztek, kétség sem férhetett a vendégsikerhez. FTC-győzelem a női vízilabda OB I. 2. fordulójában Szegeden, 15–4-re nyertek a zölde-fehérek.

Becsei Dávid

Bódi Fruzsina (a labdával) jegyezte az egyik szegedi gólt.

Fotó: Karnok Csaba

Annak ellenére kitartott a szegedi bajnokira is a Ferencváros lendülete, hogy a zöld-fehérek kilenc napon belül a hatodik tétmérkőzésüket játszották. A hollandiai selejtezőben mind a négy meccsüket megnyerték, így bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akárcsak a Dunaújváros, az UVSE és a BVSC. Az FTC-győzelem a Tiszavirág Sportuszodában sem maradt el, a szegediek egy nagyobb különbségű vereség után fogadták őket.

FTC-győzelem, Szegedi VE, női vízilabda OB I., Matajsz Márk
Nem forgott veszélyben az FTC-győzelem a Szegedi VE otthonában a női vízilabda OB I. 2. fordulójában.
Fotó: Karnok Csaba

Többek mellett a világ egyik legjobb játékosával, Eleftherina Plevritouval erősítették meg nyáron keretüket a fővárosiak, miközben Gerendás Györgyöt a szentesi Matajsz Márk váltotta a vezetőedzői pozícióban. 

Remekül védekeztek

Szegedi góllal indult a találkozó Bódi Fruzsina révén, amire majdnem három perc elteltével érkezett meg az első vendéggól. Miután belerázódott az FTC a mérkőzésbe, masszív védekezésének köszönhetően majdnem negyedórán át nem tudott betalálni a Szeged. Tátrai Szonja a második negyed utolsó percében pazar ejtett lövésével alakult ki a 2–8-as nagyszünetbeli eredmény.

FTC-győzelem, meggyőző különbséggel

A harmadik negyedben sem csökkentette az iramot az FTC, de lelkesedésével igyekezte ezt minél inkább felvenni az SZVE. Az utolsó nyolc perc tízgólos különbségről kezdődhetett, ez pedig már számottevően nem nőtt.

Szegedi VE–Ferencváros 4–15 (1–5, 1–3, 1–5, 1–2)
MOL női vízilabda OB I., alapszakasz, 2. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 80 néző. Vezette: Pintér, Varga M.
Szeged: Gyöngyösi – Tátrai 1, Bocskay, Németh V. 1, Pádár B., Bódi 1, Botka. Csere: Varga N. (kapus), Szőke, Baksa B., Pap, Tóth R., Szabó J. 1. Vezetőedző: Szabó Tamás.
FTC: Neszmély – E. Plevritou 1, Gurisatti 2, Leimeter 2, Bonca 2, de Vries 1, Fekete F.  Csere: Kiss A. (kapus), Máté Zs., Felkai, Gulyás-Oldal, Kuna 5, Hertzka 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 1/6, ill. 4/10.
Ötméteresből: -, ill. 1/2.

Nyilatkozatok:

  • Szabó Tamás, a Szegedi VE vezetőedzője: – Gratulálok az FTC-nek, hogy érvényesítette a papírformát ellenünk, illetve továbbjutottak a BL-ben. Tetszett a csapatom hozzáállása is, mert szerdán egy vártnál nagyobb pofont kaptunk a BVSC-től, amire jól reagáltunk. Nagyot küzdöttünk védekezésben, és amíg erő maradt bennünk, támadásban is. Nem mindig tudtuk azt játszani, amit megbeszéltünk, a végén pedig emberelőnyben lövésig sem jutottunk el, de végig tiszta szívből vízilabdáztunk. Sok hibát követtünk el, de ezek javíthatóak. A harmadik negyedtől az volt a célunk, hogy minél kevesebbszer forduljanak le rólunk a vendégek. Volt egy periódus, amikor elől ragadtunk, de utána fegyelmezetten visszaértünk támadásból védekezésbe.
  • Matajsz Márk, a Ferencváros vezetőedzője: – Gratulálok mindkét csapatnak, a sajátomnak a győzelemhez, a Szegednek pedig a tisztes helytálláshoz. Erőltetett menetben vagyunk, hiszen rövid időn belül ez volt a hatodik meccsünk, ennek tudom be a dekoncentrált kezdésünket. Összességében viszont elégedett vagyok a mutatott játékunkkal.
  • Tátrai Szonja, a Szegedi VE játékosa: – Köszönjük a szurkolást, jó érzés volt, hogy sokan kijöttek nekünk szurkolni. A meccs elejével elégedett vagyok. A Fradi bármennyire is jó, nem engedhetjük meg, hogy egy-egy rossz passzokból  három-négyméteres előnyt szerezzenek. A csapatunk hozzáállása viszont nagyon tetszett, erre a meccsre a szerdaival ellentétben már építhetünk.
  • Kuna Szonja, a Ferencváros játékosa: – A meccs elején beragadtunk, de aztán dinamikus játékot mutattunk. A kapkodásnak köszönhetően nem szereztünk annyi gólt, amennyit lőhettünk volna, de a kapottak számával mindenképpen elégedettek lehetünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában