Szép teljesítmény

3 órája

Hatvan tonnás daru sem fogott ki rajtuk – videóval

Szegedi győzelemmel zárult a HSMA új versenye. A magyarországi darutolás első versenyét a Nagymihály Ferenc, Bauman Ádám, Micziz Zoltán és Makai Ádám összeállítású csapat nyerte meg.

Becsei Dávid

Szegedi sikerrel zárult a darutolás debütálása. Először rendeztek az elmúlt hétvégén darutoló versenyt Magyarországon. A Magyar Erősemberek Szövetsége (HSMA) Hernádon tartotta a különleges versenyszámát. Nyolc csapat nevezett a megmérettetésre. A feladat pedig az volt, hogy a négyfős csapatok minél gyorsabban eltolják tizenöt métert a hatvan tonnás darut. A legjobb idővel, körülbelül negyven másodperccel egy szegedi baráti társaság zárt. Nagymihály Ferenc, Bauman Ádám, Micziz Zoltán és Makai Ádám nem ismeretlen az erősembersportban és szkanderben sem, most pedig a darutolás során tették le névjegyüket.

darutolás, HSMA, erősembersport
A darutolás első magyarországi győztesei. Makai Ádám (balról jobbra), Baumann Ádám, Micziz Zoltán és Nagymihály Ferenc. 
Fotó: Nagymihály Ferenc családi archívuma

– Jó barátok vagyunk, szórakozásból neveztünk erre a versenyre – árulta el érdeklődésünkre Nagymihály Ferenc, aki 2022 augusztusában az erősembersport Talent-sorozatának budapesti döntőjét már megnyerte. – Ez a darutolás egy rendkívül érdekes versenyszám. Egy bármilyen pakolós számban érzi az ember, hogy felrakta a kőgolyót az asztalra, vagy sem, itt viszont negyven másodpercen keresztül csúcsteljesítményt adtunk le, mégis úgy éreztük, mintha kis túlzással meg sem mozdult volna a monstrum – magyarázta.

Nagymihály Ferenc egy makacs vállsérülés miatt ebben az évben a legtöbb versenyt kihagyta. A nyáron viszont részt vett egy páros megmérettetésen Makai Ádámmal. Úgy fogalmazott, a hódmezővásárhelyi versenyen a hosszú kihagyás miatt nem teljesített jól, de ígyis mindössze fél pont hiányzott, hogy felállhassanak a dobogóra.

Jövőjét illetően Ferenc úgy vélekedett, nem tervezi, hogy sok versenyen elindul, de mivel társaságában többen szándékoznak rendszeresen versenyezni, így ő sem zárkózik el ettől.

Videón a darutolás:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában