Férfi kosárlabda

2 órája

Vereséggel kezdte a szezont a Vásárhelyi Kosársuli

A nagyszünetre már komoly hátrányba került a szezonnyitón a vásárhelyi csapat. A Dunaharaszti otthonában harmincpontos vereséggel kezdte a bajnokságot a Vásárhelyi Kosársuli.

Saját nevelésű fiatalokkal vágott neki a 2024-25-ös szezonnak a férfi kosárlabda NB I./B. Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli. Orgona Gergőn kívül a Dunaharaszti elleni első meccsre nevezett keretben mindenki a klub saját nevelésű játékosa volt.

Vásárhelyi Kosársuli, Dunaharaszti
Nem indult jól a szezon a Vásárhelyi Kosársuli számára.
Fotó: Hunbasket.hu

Az első negyed végéig tartotta magát a Kosársuli, majd a második tíz perc során már kétszámjegyű lett a vásárhelyiek hátránya. A magas tempóban játszó hazaiak ellen nem találta az ellenszert a vásárhelyi csapat, a félidőre így 21 pontos hátrányban volt. Az 50–29-es nagyszünetet követően nem maradtak izgalmak a folytatásra, végül kereken 30 ponttal nyert a Dunaharaszti.

A Kosársuli pénteken játssza az első hazai mérkőzését, október 4-én a Győr érkezik a Hódtói sportcsarnokba.

Saša Vejinović:Szezonkezdésnek nagy pofonba szaladtunk bele egy nagyon jól összerakott Dunaharaszti ellen. Megvan, hogy min kell a jövőben változtatnunk. Dolgozunk tovább!

Dunaharaszti MTK–Vásárhelyi Kosársuli 88–58 (25–17, 25–12, 18–16, 20–13)

Férfi kosárlabda NB I./B., Zöld csoport, 1. forduló. Dunaharaszti Sportcsarnok, vezette: Bagi, Földesi, Szőts.
DMTK: Bus 7, Simovics O. 6, Burai 29/15, Rozs 8, Horváth 6. Cserék: Tóth 16/3, Pafféri 10, Vincz 2, Irk 2, Bocsárdi 2, Simovics L., Dorogi. Vezetőedző: Ughy Albert.
Kosársuli: Borbáth 3, Balogh 13, Bálint 19/15, Utasi 6, Orgona 14/6. Cserék: Bősz 3/3, Knyur, Kruzslicz. Vezetőedző: Saša Vejinović.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában