Helyi sport

2024.09.08. 13:00

Vármegyei I. osztály: hét perc alatt fordított a Sándorfalva, lemondott a mórahalmi edző - FOTÓK

A negyedik meccsét is megnyerte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., magabiztosan nyert az Algyő és a Kiskundorozsma is. Ez történt a vármegyei I. osztály 4. fordulójában.

A pirosmezes Deszk közel állt a bravúrhoz.

Fotó: Török János

 A negyedik bajnokiját is megnyerte a Szeged-Csanád GA II., amely Szentesen tudott nyerni a vármegyei I. osztály negyedik fordulójában. A hazaiak szervezetten védekeztek, és vezettek is néhány veszélyes kontrát, de nem sikerült az egyenlítés. A második félidő elején egy szöglet utáni fejessel megduplázta előnyét a szegedi csapat, amely innen már nem engedte ki a kezéből a meccset. Korán előnybe került az Algyő is a Hódmezővásárhelyi FC II. ellen, Kardos Levente remekül érkezett egy jobb oldali beadásra, majd fél óra játék után önmaga és csapata második gólját szerezte. A vendégeknek volt egy nagy lehetőségük a szünet előtt, de a ziccert nem sikerült végigjátszani, a szünet után pedig már nem volt kérdés a győztes kiléte.

vármegyei I. osztály Sándorfalva–Deszk
A deszkiek nagy csatára késztették a Sándorfalvát a vármegyei I. osztály 4. fordulójában.
Fotó: Török János

A szezon eddigi részének legnagyobb meglepetése tűnt kibontakozni Sándorfalván, ahol a Deszk már két góllal vezetett. A hazaiak azonban hét perc alatt háromszor is betaláltak, így óriási csatában, de otthon tartották a három pontot. A forduló legnagyobb arányú sikerét a Kiskundorozsma aratta, amely hatszor is bevette a Bordány kapuját.

Ez viszont egyszer sem sikerült a Tiszaszigetnek a Makó ellen, de ebben kulcsszerepe volt a vendégek kapusának, Szalkai Gábornak. A Maros-parti kapus egymás után mutatta be a bravúrokat, hiába a temérdek szöglet és helyzet, ez nem ért gólt a Tiszasziget számára. Fordulatos mérkőzésen döntetlent játszott egymással a Balástya és a Mórahalom, a hazaiak számára a kupából való továbbjutást követően megjöttek a gólok a bajnokságban is, mindez pedig egy pontot ért. A találkozót követően a Mórahalom edzője, Papp Endre bejelentette a lemondását. 

 

Vármegyei I. osztály, 4. forduló

Sándorfalva–Deszk 3–2 (0-1)
Sándorfalva, 100 néző. Vezette: Kiss Dávid – jól (Minda, Farkas T.).
Sándorfalva: Garamvölgyi – Buzai, Borgulya (Gulyás, 64.), Bácsi, Varga R. (Kis O., 86.), Juhász, Bitó, Budai (Miletic, a szünetben), Széll (Gémes, 89.), Bánóczki, Gyuga. Edző: Kurucsai András.
Deszk: Kőrösi – Márkus, Tarjányi, Istókovics, Szabó R., Martinkovics, Ruzsáli (Kormos, 57.), Csehó (Szanka, 82.), Baucic, Markovics (Nagy N., 82.), Matyelka. Edző: Csordás József.
Gólszerzők: Miletic (56., 63.), Juhász (59.), ill. Szabó R. (43.), Csehó (53.).
Kiállítva: Miletic (94.).
Jók: mindenki, ill. Istókovics, Baucic, Matyelka, Tarjányi, Markovics, Szabó R., Martinkovics. 
Kurucsai András:Az első félidőben bealudtunk, a szünet után viszont azt az arcát mutatta a csapat, amelyet elvárunk tőlük. Bebizonyították, hogy igenis lehet számítani rájuk. Gratulálok az ellenfélnek, jól és harcosan játszottak! 
Csordás József: Abszolút egyenrangú partnerei voltunk a Sándorfalvának. Túl vagyunk a kemény idénykezdeten, a Sándorfalva megérdemelten nyert, de úgy érzem, a döntetlen sem lett volna igazságtalan. Felvettük a kesztyűt a jobb erőt képviselő, jobb körülmények között dolgozó ellenfelünkkel. A nézők számára egy szórakoztató meccs volt, ha több ilyen meccset játszanánk, abból a vármegyei labdarúgás is profitálna.

M-Perfect Home-Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II. 4–0 (2-0)
Algyő, 100 néző. Vezette: Kiss László Attila – jól (Farkas L., Apró).
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Kiss R., Bozóki, Kardos (Ilyés, 72.), Kovács M. (Csányi Á., 77.), Rébék (Semjényi, 74.), Buchholcz (Daróczi, 56.), Tóth I. M. (Patai, 62.), Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
HFC II.: Hegyes – Pacskó, Péter, Patkós, Pálinkás, Buzás (Barna, 72.), Marton (Juhos, 86.), Arany, Tatár (Tóth II. M., a szünetben), Kónya, Kis D. Edző: Borbás Zsolt.
Gólszerzők: Kardos (13., 36.), Csányi Á. (81.), Patai (90.)
Jók: Rádi, Rébék, Kovács M., Pócs, Kardos, ill. Pacskó, Péter. 
Fülöp Tibor: Az első perctől kezdve uraltuk a meccset, jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk. 
Borbás Zsolt: Nem a játékosok hibája, hogy ebben az osztályban kell bizonyítaniuk. A két belső védőm Pacskó Szabolcs és Péter Martin próbált helytállni, de sajnos magukra maradtak.

Kiskundorozsma–DB Futball Bordány 6–1 (3-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 200 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Pap Zs., dr. Tapodi).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K. (Laczi, 66.), Szántó, Veszelka (Agócsy, 66.), Hochheiser, Ottlik Márk (Szil, 66.), Fülöp, Lóki, Molnár Á. (Török, 84.), Kis B. Játékos-edző: Magyar György.
Bordány: Rabi – Forgó (Czékus, 55.), Márki, Kovács P. (Meszes, 60.), Visnyei (Kovács K., a szünetben), Rácz M., Sahin-Tóth (Kiss T., a szünetben), Kis L., Márton, Lippai (Karácsonyi, a szünetben), Sárkány. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Szántó (13.), Molnár Á. (32., 64., 76.), Ottlik Márk (46.), Kis B. (49.), ill. Kovács K. (87.).
Jók: Ottlik Márk, Molnár Á., Szántó, Lóki, ill. senki.
Magyar György:Úgy állt bele a csapat a mérkőzésbe, ahogy kell. Végig domináltunk, és akár kétszámjegyű is lehetett volna a különbség, ha az ellenfél kapusa nem hozza a bravúrokat. Nézői szempontból is látványos mérkőzés volt. Erőltetett menet jön, de a mutatott játék önbizalommal telíthet minket. 
Nagy Torma Ricsárd: Legyen ez a legrosszabb dolog, ami velünk történt. Ma nagyon megvertük magunkat.  

Balástya–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 3–3 (1-2)
Balástya, 150 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Gargya, Halász).
Balástya: Nagy B. – Sái (Nagymihály, a szünetben), Szobácsi (Muró, 58.), Faragó, Mágocsi, Bagi, Törköly (Tóth D., 84.), Malatinszki D., Malatinszki Á. (Koncz, 71.), Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Koncz Róbert.
Mórahalom: Mison – Vajda, Mészáros, Rádóczi, Holcsik (Kelemen, 67.), Fehér, László, Pióker Ti. (Szekeres, 78.), Csizmadia (Tajthy, 70.), Bokányi, Szalma (Pióker Ta., 36.). Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: László (15., öngól), Tóth G. (67.), Bagi (81.), ill. Bokányi (25., 69.), Csizmadia (34.).
Jók: mindenki, ill. Mison, Bokányi, Fehér, Pióker Ti., Mészáros. 
Koncz Róbert: Hektikus mérkőzést játszottunk, le a kalappal a srácok előtt a küzdés és az akarat miatt. Maradt bennem hiányérzet, mert a végén lehetőségünk volt a slusszpoénra. 
Papp Endre: Szakmailag nehéz értékelni a mai napot, megérdemelten hullajtottunk pontot. A továbbiakban viszont ez nem is én kompetenciám, mivel a mérkőzés után benyújtottam a lemondásomat. Nagyon nehéz edzőnek lenni Mórahalmon, a sportigazgatótól kezdve az összes idegenlégióson keresztül mindenki a maximumot próbálta kihozni, de ennek a közegnek ez sem feltétlenül elég. Most úgy érzem, eljött az ideje, hogy hátralépjek egyet, új impulzusra van szüksége a csapatnak. Sokkal több van ebben a csapatban, de ezt egyéb hátráltató okok miatt nekem nem sikerült kihozni.  

Tiszasziget–Makó 0–0
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Szabó R.).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M., Szilágyi, Bánfi, Pető, Tóth I. (Varga Z., 77.), Skribek Á., Baka (Nagy A., 65.), Rédei, Dancsok. Edző: Bány Tamás.
Makó: Szalkai – Kökény, Fancsali, Molnár D., Kardos, Frank, Beke (Borbély Sz., 54.), Pepó (Bálint, 73.), Borbély B. (Czebe, a szünetben), Dancsó, Pataki (Bohák D., a szünetben). Edző: Botlik Róbert.
Jók: mindenki, ill. Szalkai (a mezőny legjobbja), Molnár D., Bohák D., Kardos. 
Bány Tamás: Szalkai: tízes! Amíg nem beszéltem a meccs után a kollégámmal, addig is ideges voltam, de mikor megláttam a statisztikát, akkor nagyon dühös lettem. Bízom benne, hogy a szerencse egyszer a mi oldalunkra is áll. 
Botlik Róbert: Küzdelmes, kemény találkozón sikerült egy pontot elhoznunk, néha a szerencse is velünk volt.

Szentesi Kinizsi–Szeged-Csanád GA II. 0–3 (0-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Bereczki, Gera).
Szentesi Kinizsi: Gulyás (Verebélyi, 76.) – Tóth Á., Dovics, Rostás, Horváth K., Bartucz P. (Bertók, 77.), Döme (Bartucz B., 62.), Mihály (Bíró, 62.), Becsek (Szőke, 62.), Vincze, Illés. Edző: Szöllősi Ferenc.
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai (Kenyeres, 77.) – Burai, Berta, Nógrádi, Gera, Vladul, Botic (Nagy Cs., 72.), Bakó, Dudás (Kapic, 63.), Nagy D., Ördög (Budai, 63.). Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Bakó (8.), Burai (47.), Nagy D. (57.).
Jók: mindenki, ill. Botic, Nagy D., Nógrádi, Gera. 
Szöllősi Ferenc:Próbáltunk fegyelmezetten futballozni és küzdeni a mérkőzésen. Megyei szinten egy nagyon jó csapat ellen próbáltunk tisztességesen helytálltunk. Talán ez sikerült is, remélem, a jövő héten folytatódik ez a fegyelmezett játék. 
Bilics Igor:Örülünk, hogy folytattuk a sorozatunkat, és kapott gól nélkül zártuk a meccset. A korai vezetésünk után bealudtunk, de a szünet után sikerült felpörögnünk. 

A vármegyei I. osztály állása:
    1.    Szeged II.    4    4    0    0    20    –    4    12
    2.    Algyő    4    3    1    0    9    –    1    10
    3.    Sándorfalva    4    3    0    1    10     –    3    9
    4.    Makó    4    2    1    1    8    –    5    7
    5.    Dorozsma    3    2    0    1    13     –    5    6
    6.     Tiszasziget    3    1    2    0    3    –    2    5
    7.    Mórahalom    4    1    2    1    9    –     14    5
    8.    Szentes    4    1    0    3    5    –    9    3
    9.    HFC II.    4    1    0    3    2    –    8    3
    10.    Bordány    4    1    0    3    5    –    14    3
    11.    Balástya    4    0    1    3    3    –    12    1
    12.    Deszk    4    0    1    3    4    –    14    1

Az 5. forduló programja:
Péntek, 18 óra: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Tiszasziget. Szombat, 16.30: Makó–Balástya, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–DB Futball Bordány, Kiskundorozsma–M-Perfect Home-Algyő. Vasárnap, 16.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–Sándorfalva, Szentesi Kinizsi–Deszk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában