Helyi sport

2024.09.01. 14:40

Vármegyei I. osztály: egy hibátlan és két nyeretlen csapat maradt a 3. forduló után - FOTÓK

Deszken is győzni tudott a Szeged-Csanád GA II., megszerezte első győzelmét a Kiskundorozsma. Ez történt a vármegyei I. osztály 3. fordulójában.

Továbbra sincs pontja a Balástyának, a Dorozsma első sikerét aratta.

Fotó: Török János

A harmadik forduló után hibátlan teljesítménnyel áll az élen a Szeged-Csanád GA II. a vármegyei I. osztályban,  miután a több játékosát nélkülöző újonc Deszk otthonában aratott magabiztos győzelmet. Odalett a Sándorfalva veretlensége, miután a végjátékban Daróczi két remek csel után középre ívelt, majd az érkező Vastag fejese három pontot jelentett az Algyőnek.

vármegyei I. osztály Kiskundorozsma–Balástya
Vármegyei I. osztály: a Kiskundorozsma megszerezte idei első győzelmét
Fotó: Török János

A hétvége egyik bravúrja a Makóé, amely tíz emberrel fordított a Szentes ellen. A második félidő elején előbb létszám-, majd gólhátrányba kerültek a hazaiak, de előbb Vas egyenlített, majd egy pontrúgás utáni lecsorgóval már fordítottak a Maros-partiak, így emberhátrányban is legyőzték a Kurca-partiakat. Megszerezte az első győzelmét a Kiskundorozsma, amely korán, már az ötödik percben vezetett a Balástya ellen, egy beadásra Ottlik Márk érkezett, és lőtt a léc alá. A szünet előtt egy szöglet után megkontrázta ellenfelét a Kiskundorozsma, és megduplázta előnyét, ez pedig döntő momentummal bírt, a folytatásban is még két gólt szereztek a hazaiak.

Péntek este a Bordány is első sikerét aratta, miután hátrányból fordított, és győzött Hódmezővásárhelyen. A Mórahalom ugyan kétgólos előnyben volt a Tiszasziget ellen, de a tavalyi bronzérmes két szép akcióval ki tudott egyenlíteni, Szilágyi érkezett egy beadásra és előzte meg a védőjét, majd pörgetett a kapuba a rendes játékidő utolsó előtti percében, ez pedig egy pontot jelentett a Tiszaszigetnek.

 

Vármegyei I. osztály, 3. forduló

Sándorfalva–M-Perfect Home-Algyő 0–1 (0-0)
Sándorfalva, 150 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól  (Csöngető, Gera).
Sándorfalva: Sági – Buzai, Oláh (Miletic, 60.), Varga R. (Kis O., 82.), Juhász, Vajna, Bitó, Budai (Gulyás, 82.), Széll, Bánóczki, Gyuga. Edző: Kurucsai András.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Kiss R., Bozóki (Semjényi, 80.), Kardos (Daróczi, 71.), Kovács M. (Tóth M., 64.), Róka, Dudás (Horváth A., 31.), Buchholcz (Ilyés, 56.), Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerző: Vastag (96.).
Jók: Juhász, Bánóczki, Gyuga, Buzai, Széll, Oláh, ill. Vastag, Horváth A., Pócs, Róka, Daróczi. 
Kurucsai András: Az eredmény miatt van hiányérzetünk, de a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk. Nem mondhatok rosszat a csapatomra, mert jól is játszottunk, de a szerencse nem volt mellettünk. 
Fülöp Tibor: Egy jó iramú, harcos, sok helyzetet hozó mérkőzésből a cseréinknek köszönhetően most mi jöttünk ki győztesen. A csapat erejét mutatja, hogy a múlt heti kisiklásból így fel tudtunk állni.

Hódmezővásárhelyi FC II.–DB Futball Bordány 1–3 (1-1)
Hódmezővásárhely, 80 néző. Vezette: Paczér Balázs – jól (Pap Zs., Tihanyi)
HFC II.: Hegyes (Jandó, 56.) – Pacskó, Péter, Pálinkás, Buzás (Marton, a szünetben), Arany, Hajduk (Barna, 56.), Herczeg, Kónya (Tóth M., 72.), Mahler (Knapecz, 56.), Kis. Edző: Borbás Zsolt. 
Bordány: Rabi – Forgó, Márki (Meszes, 83.), Kovács P., Visnyei (Krizs, 88.), Karácsonyi (Sárkány, 56.), Rácz M., Sahin-Tóth (Márton, 56.), Kis L., Jójárt (Dobi, a szünetben), Lippai. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Kónya (29.), ill. Kovács P. (44.), Rácz M. (64., 73.).
Jók: senki, ill. Rabi, Rácz M., Kis L.
Borbás Zsolt: Három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, akik megérdemelt győzelmet arattak. Sajnos semmi sem jött vissza abból, amit megbeszéltünk a meccs előtt. 
Nagy Torma Ricsárd:A csapat megmutatta mire képes, ha ebből tudunk tanulni akkor ez valaminek a kezdete lehet. Hajrá, Mi!

Makó–Szentesi Kinizsi 2–1 (0-0)
Makó, 200 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Maurer, Gargya).
Makó: Szalkai – Dancsó (Pepó, 83.), Molnár D. (Fancsali, a szünetben), Beregszászi, Vas, Kardos, Frank, Beke (Olasz, 83.), László, Borbély B. (Kökény, 62.), Pataki (Bohák D., 73.). Edző: Botlik Róbert.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Dovics, Rostás, Lőrincz, Horváth K., Bartucz P., Locskai (Illés, a szünetben), Mihály (Koncz, a szünetben), Becsek (Papp M., a szünetben), Vincze, Döme (Bartucz B., a szünetben). Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerzők: Vas (68.), Bohák D. (74.), ill. Horváth K. (61.).
Kiállítva: László (51.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Botlik Róbert: Magunknak tettünk nehézzé egy jó iramú mérkőzést, de úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapatomnak! A győzelmet a héten megsérült Kurunczi Martinnak ajánljuk! 
Szöllősi Ferenc: Akarat és küzdeni tudás nélkül semmilyen sportágban nem lehet érvényesülni, az ellenfél még tíz emberrel is maximálisan megérdemelte a győzelmet. Valamin sürgősen változtatnunk kell!

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Tiszasziget 2–2 (1-0)
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Rosta Kevin – kiválóan (Berger, Apró).
Mórahalom: Weszelovszky – Mészáros, Heidrich, Ábrahám, Fehér (Hovanyecz, 78.), László (Rádóczi, a szünetben), Pióker Ta. (Szekeres, 55.), Pióker Ti. (Holcsik, 71.), Mezei (Csizmadia, a szünetben), Bokányi, Szalma. Edző: Papp Endre.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M., Nagy A. (Varga Z., 67.), Szilágyi, Bánfi (Skribek B., a szünetben), Pető (Szabó L., a szünetben), Rédei, Dancsok, Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Bokányi (17.), Rádóczi (68.), ill. Dancsok (76.), Szilágyi (89.).
Kiállítva: Skribek B. (92.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Papp Endre:Iramos, küzdelmes mérkőzésen az első félidő a miénk volt, a szünet után nagyobb nyomást helyezett ránk a Tiszasziget. Bár nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink, de érzésem igazságos a döntetlen. Remélem, a futball a jövőben is igazságos marad. 
Bány Tamás:Az első félidővel nem tudunk elszámolni, de az a dicsérendő, hogy kétgólos hátrányból felálltunk.

Kiskundorozsma–Balástya 4–0 (2-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól  (Tihanyi, Paczér).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Szántó (Magyar, 71.), Veszelka (Agócsy, 71.), Hochheiser, Ottlik Márk, Fülöp, Lóki, Molnár Á. (Török, 82.), Kis B. Játékos-edző: Magyar György.
Balástya: Nagy B. – Kószó (Sári, a szünetben), Faragó (Mészáros, 77.), Mágocsi (Koncz, 77.), Bagi, Törköly, Malatinszki D., Malatinszki Á. (Gera L., 77.), Tóth G., Bárkányi, Muró (Szobácsi, a szünetben). Játékos-edző: Koncz Róbert.
Gólszerzők: Ottlik Márk (5.), Kis B. (46., 60.), Molnár Á. (76.).
Jók: mindenki, ill. Malatinszki Á. 
Magyar György: Az eredménnyel és a kialakított helyzetek számával elégedettek lehetünk, de a szokásos figyelmetlenségek megint elő-elő jöttek, amin még sokat kell dolgoznunk. 
Koncz Róbert: Az ötödik percben megvertük magunkat, hamar elveszett az eddigi tűz. Gratulálok a Kiskundorozsmának!

Deszk–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–6 (0-2)
Deszk, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Csöngető, Gera).
Deszk: Kőrösi – Márkus, Kövesi (Andruskó, a szünetben), Istókovics, Martinkovics, Csehó (Boss, 77.), Baucic, Markovics, Nagy N. (Kovács B., 52.), Matyelka, Kormos. Edző: Csordás József.
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai – Burai (Lőrincz, 80.), Berta, Nógrádi (Gáti, 80.), Gera, Sándor, Vladul (Budai, 59.), Botic, Dudás (Bakó, 59.), Nagy D., Ördög (Kapic, 65.). Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Botic (13.), Dudás (21.), Nógrádi (50.), Budai (64., 92.), Kapic (84., 11-esből).
Jók: Markovics, Baucic, Istókovics, ill. mindenki. 
Csordás József: Sok hiányzónk volt, így fiatal játékosokat próbálhattam ki a mai meccsen. A hetvenötödik percig jól nézett ki a meccs, de ez a különbség a két csapat között. Próbáltunk sportszerűen játszani, ez sikerült is, gratulálok a Szeged-Csanád GA II.-nek! Dolgozunk tovább, lesznek olyan meccsek, ahol több esélyünk lesz a pontszerzésre.
Bilics Igor: – Örülünk, hogy a múlt heti nehézségek után ezúttal az első perctől az utolsóig irányítottuk a találkozót. Végig domináltunk, az első perctől kezdve úgy zajlott a meccs, ahogy szerettük volna. 

A vármegyei I. osztály állása
    1.    Szeged II.    3    3    0    0    17    –    4    9
    2.    Algyő    3    2    1    0    5    –    1    7
    3.    Sándorfalva    3    2    0    1    7    –    1    6
    4.    Makó    3    2    0    1    8    –    5    6
    5.    Tiszasziget    2    1    1    0    3    –    2    4
    6.    Mórahalom    3    1    1    1    6    –    11    4
    7.    Dorozsma    2    1    0    1    7    –    4    3
    8.    Szentes    3    1    0    2    6    –    6    3
    9.    HFC II.    3    1    0    2    2    –    4    3
    10.    Bordány    3    1    0    2    4    –    8    3
    11.    Deszk    3    0    1    2    2    –    11    1
    12.    Balástya    3    0    0    3    0    –    9    0
 

A 4. forduló programja:
Szombat, 16.30: Sándorfalva–Deszk, M-Perfect Home-Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II., Balástya–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Tiszasziget–Makó, Szentesi Kinizsi–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Vasárnap, 16.30: DB Futball Bordány–Kiskundorozsma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában