A fővárosi csapat tökéletesen elrontotta meccset

2 órája

Szeged-Csanád GA: nem bírtak gólt szerezni

A labdarúgó NB II.-ben a 7. forduló mérkőzései következtek. A Szeged-Csanád GA a BVSC vendége volt, és a hazaiak tökéletesen elrontották a meccset, ennek révén nem született gól.

Mádi József

Novák Csanád (jobbról) megint szoros őrizetet kapott.

Fotó: Gémes Sándor

Már az első percben volt dolga a szegedi kapusnak, Molnár-Farkas Tamás egy hazai támadás végén védett – olyan nagy probléma nem volt a labda megszerzésével. A Szeged-Csanád GA ezek után megpróbálta uralni a játékot, de meddő volt a fölénye. 

Szeged-Csanád GA
A Szeged-Csanád GA támadója, Novák Csanád (jobbról) megint szoros őrizetet kapott. Fotó: Gémes Sándor

A saját létesítménye felújítása miatt az óbudai albérletbe kényszerülő BVSC – a két pálya szűk 6,5 kilométerre helyezkedik el egymástól – ezután abszolút a kontrákra helyezkedett be. A meccs első negyedében nem forogtak veszélyben a kapuk, viszont férfias küzdelemben, párharcokban nem volt hiány.

Az első félidő inkább a küzdelemről szólt, a két csapat gyűrte egymást, de komoly helyzet nem igazán alakult ki. Ezek alapján örülni lehetett annak, hogy előbb Haris Attila lőtt szabadrúgásból kapura, majd a másik oldalon

Szeged-Csanád GA: megint egy pont

A második félidőt mindkét csapat jobban kezdte, hiszen előbb Hidi lőtt mellé, majd Szilágyi Z. érkezett egy szöglet után a kapu elé, de estében fölélőtt – mindez nyolc perc alatt.

Az első óra után már mindkét csapat hármat cserélt, azaz ez is jelezte, hogy a szakvezetők elégedetlenek a teljesítménnyel a látottakkal. A szegedi küzdőszellemmel nem volt baj, de a játék akadozott legfőképpen azért, mert a BVSC ezt akarta.

A 64. percben hatalmasat védett Molnár-Farkas Tamás, aki a csereként beállt Mucsányi Miron lövése után ért le a bal oldalon a labdára. A meccs felpörgött, a következő esemény megint a szegedi kapu előtt adódott, azaz a változtatások ekkor a BVSC-nek tettek jót.

A helyzetek ezek után sem jöttek, megint átment a mérkőzés a küzdelmes, harcos szakaszba. A BVSC hozta azt, amit eddig, azaz a semmit mondó, deffenzív játékkal elért döntetlent – amit egyébként tökélyre fejlesztett –,  míg a Szeged ezzel a szellemmel nem tudott mit kezdeni.

A Szeged-Csanád GA sorozatban a hatodik meccsén maradt veretlen, ám ebben a lebonyolítási rendszerben az egy pontok nem túl sokat érnek.  

BVSC-Zugló–Szeged-Csanád GA 0–0
Merkantil bank labdarúgó NB II., 7. forduló. Budapest, III. Kerületi TVE stadion, 300 néző. Vezette: Takács Ákos (Horváth Zoltán, Vad Anita).
BVSC-Zugló: Erdélyi – Babós, Hesz, Vinicius, Király Á. – Székely K. (Benkő-Bíró, 71.), Hidi (Nemes, 84.), Pekár (Mucsányi, 60.), Szilágyi M. (Kocsis, 60.) – Zamostny (Bacsa, 60.), Nwachukwu. Vezetőedző: Csábi József.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Pejovics, Tóth B. – Márkvárt, Haris (Biben, 88.) – Lacza (Lamin, 59.), Varga Gy. B. (Palincsár, a szünetben), Mohos (Takács-Földes, a szünetben) – Novák Cs. (Borvető, 74.) Vezetőedző: Michael Boris.

A Szeged-Csanád GA legutóbbi bajnokijáról itt írtunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában